Szándékosan zuhant le a Germanwings-géppel a másodpilóta

Francia ügyészségi forrás szerint szándékosan törte össze a kedden lezuhant Germanwings-gépet Andreas Lubitz másodpilóta - jelentette több hírforrás.

Szándékosan pusztította el kedden a Germanwings A320-as gépét a másodpilóta - közölte egy francia ügyész az AP és a CNN híradása szerint.

Az ügyészség szerint a fekete dobozon rögzített hangfelvételek bizonyítják, hogy a 28 éves másodpilóta nem engedte be a fülkébe a visszatérő kapitányt, miután az valamiért kiment. A Le Figaro szerint a hangfelvételen végig hallatszik a másodpilóta légzése akkor is, amikor nem nyit ajtót a kopogtató kollégának. Az utolsó percekben jól hallatszik, ahogy a kapitány dörömböl az ajtón, és szól a vészjelzés - közben Lubitz légzése végig nyugodt maradt. Az első tiszt szándékosan állította át úgy a műszereket, hogy csökkenthesse a gép repülési magasságát - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A gép mindkét pilótája német volt. Andreas Lubitz Észak-Rajna-Westfaliából, Montabaurból származott, vallási nézeteiről semmit nem tudni, de az ügyész szerint nem is ezzel kéne foglalkozni. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem szerepel a terroristaként számon tartottak listáján.

A két pilóta a repülés első 20 percében még kedélyesen beszélgetett egymással. A kapitány az ugyancsak német, düsseldorfi S. Patrick volt, ő tíz éve dolgozott a cégnél és 6 ezer órát repült már.

Miután a New York Times csütörtökön reggel nyilvánosságra hozta, hogy a gép fekete doboza által rögzített hangok szerint a gép egyik pilótája egyedül maradt a kabinban, mindjárt felmerült a lehetősége annak, hogy szándékosan, öngyilkossági szándékkal zuhanhattak le a géppel, mivel a kabinba kívülről csak akkor lehetetlen visszatérni, ha odabentről megtagadják a bejutást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?