Vannak már gyanúsítottak a Nyemcov-ügyben

A Nyemcov-gyilkosság ügyében nyomozóknak már vannak gyanúsítottjaik - írta csütörtökön az RBK Daily orosz napilap.

Az üzleti újság beszámolója szerint Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója a belügyminisztérium szerdai állománygyűlését megelőzően a gyilkosság óta először jelentette ki, hogy a nyomozásban részt vevőknek konkrét gyanúsítottjaik vannak. A titkosszolgálatok vezetője újságírók kérdésére már csak annyit közölt, hogy "azok (gyanúsítottak) mindig vannak", csak az egyik lehetséges elkövetőként tartják számon őket.

Az RBK Dalily titkosszolgálati forrásai szerint a rendőrök megtalálták azt a ZAZ Chanse típusú, szürke színű, orosz rendszámú gépkocsit, amelyen a feltételezések szerint az elkövető elmenekült a gyilkosság helyszínéről, a Kreml lábánál húzódó Bolsoj Zamoszkvorecki hídról.

A gyilkosság felderítésével a titkosszolgálatok, a Szövetségi Nyomozó Bizottság (SZKB) és a belügyminisztérium munkatársaiból álló, több mint 100 fős operatív csoport foglalkozik. Vezetésével az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) hasonló SZKB tábornokát, Igor Krasznovot bízták meg. A nagy visszhangot kiváltó ügyek felderítéséről ismertté vált orosz főnyomozó nevéhez fűződik például a Rosznano elnöke, Anatolij Csubajsz ellen 2005-ben elkövetett merényletkísérletnek a felderítése.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?