Életfogytiglant kapott a Bara Józsefet meggyilkoló izsáki rendőr

Bodor Viktor elsőrendű vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre, a másodrendű Bimbó Csongor vádlottat 25 év fegyházbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében, mert a két rendőr 2013. április 8-én az izsáki rendőrőrsön halálra verte a lopás gyanúja miatt előállított Bara József szatmárnémeti férfit. 

A vádirat szerint a két rendőr 2013. április 8-án 17 óra körül Orgoványon intézkedtek a 47 éves Bara Józseffel szemben, mert egy férfi azt jelentette, hogy lopott tőle. Hátrabilincselték a kezeit és az őrsre szállították. Valamivel este 6 előtt érkeztek meg, egy székre leültették a férfit, majd csukott ajtó mögött vallatni kezdték. A két vádlott mintegy két órán át felváltva és együtt is nagy erővel bántalmazták a sértettet azért, hogy vallomást tegyen és elismerje a bűncselekményt.

Többször ököllel megütötték a mellkasát, Bara pedig az ütések miatt a széken ülve hanyatt esett, hátrabilincselt kezei a szék és a teste alá szorultak. Az elítéltek ezután is folytatták a bántalmazást, két oldalról több alkalommal ököllel és gumibottal ütötték a mellkasát, Bodor Viktor pedig az időközben hason fekvő helyzetbe került Barát gumibottal nagy erővel is folyamatosan ütötte. Bara végül rosszul lett, majd este nyolc körül eszméletét vesztette. A vádlottak ekkor mentőt hívtak, és megpróbálták újraéleszteni. Bara azonban meghalt, a helyszínre érkező mentőtiszt már nem tudott segíteni rajta.

A vádirat szerint Bara a kitartó bántalmazás miatt a fején és test szerte számos külső sérülést, súlyosabb, életveszélyes sérülésként tüdőzúzódást, szegycsonttörést és sorozatos bordatöréseket szenvedett. Halálát a terjedelmes zsírszövet-roncsolódás következtében kialakult zsírembólia miatt beállt fulladás okozta.

Bara József szatmárnémeti sírjánál májusban lerótta kegyeletét Orbán Viktor magyar miniszterelnök. 

Kapcsolódók

Kimaradt?