A kávézó menedzsere és egy ügyvédnő halt meg a túszdrámában

A rendőrők helyi idő szerint keddre virradóra rohamozták meg a kávézót, mert úgy vélték, hogy az elkövető közvetlen életveszélyt jelent a túszokra. Az iszlamista férfi akkor már 16 órája tartotta fogva a több mint egy tucat túszt. A várost megrázták a történtek, a lakosok virágokat helyeztek el a Lindt üzletének közelében.

A sydneyi túszejtés helyszínéül szolgáló kávézó menedzsere és egy ügyvédnő halt meg az ausztrál városban lezajlott túszdrámában, amelyben meghalt az elkövető is - közölte a rendőrség kedden. A hatóságok tájékoztatása szerint a 38 éves ügyvédnő, Katrina D. három gyerek édesanyja volt. Az új-dél-walesi ügyvédi kamara kiemelkedő szakemberként méltatta a jogászt, aki két kollégájával együtt tért be a kávézóba, ahol aztán túszul ejtették őket. 

A másik áldozat a helyiség 34 éves menedzsere, Tori J. A férfi 2012 óta dolgozott a Lindt csokoládé kávézójában, munkatársai önzetlen főnökként jellemezték - írta az Australian című lap. Sajtóértesülések szerint a boltvezető megpróbálta lefegyverezni a túszejtőt, e közben vesztette életét. A rendőrség nem erősítette meg ezt az információt.

A rendőrők helyi idő szerint keddre virradóra rohamozták meg a kávézót, mert úgy vélték, hogy az elkövető közvetlen életveszélyt jelent a túszokra. Az iszlamista férfi akkor már 16 órája tartotta fogva a több mint egy tucat túszt.

Ausztrál rendőrségi források szerint a túszejtő egy iráni menekült volt, a neve Man Harun Monisz. Médiaértesülések szerint a magát "Harun sejknek" és "lelki gyógyítónak" is nevező férfi korábban gyűlölködő, fenyegető elektronikus leveleket küldött Afganisztánban elesett ausztrál katonák családjának a szigetország afganisztáni katonai szerepvállalása elleni tiltakozásul. A férfi ellen több esetben emeltek vádat szexuális bűncselekmények miatt, valamint bűnrészességgel vádolták volt felesége meggyilkolásában.

Sydneyt megrázta a túszdráma, a lakosok az emlékezés virágait helyezték el az üzleti negyedben, ahol a kávézó áll. A Lindt közleményt adott ki, amelyben a vállalat vezetője azt írta, mélységesen lesújtották a történtek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?