Vida Ildikó rágalmazásért feljelentette André Goodfriendet

Rágalmazásért jelentette fel csütörtök délelőtt Vida Ildikó André Goodfriendet – mondta az Indexnek Futó Barnabás, a NAV-elnök ügyvédje.

Futó Barnabás az MTI-nek elmondta: a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt jelentették föl az amerikai ügyvivőt. Ugyanis – mint az ügyvéd kiemelte – André Goodfriend hivatalos személyi minőségében sértette meg a NAV elnökét. A Fővárosi Törvényszéken jó hírnév megsértése miatt nyújtottak be keresetet

Mindez azért érdekes, mert Orbán Viktor a Népszabadság információi szerint kedd éjfélig adott határidőt Vidának, hogy megtegye a szükséges jogi lépéseket.

André Goodfriend a múlt héten a Heti Válasznak nyilatkozta, hogy Vidát nem azért tiltották ki az Egyesült Államokból, mert keveset tett a korrupció megakadályozásáért. "Az, ha valaki jó szándékú, de nem tesz eleget a csalás megakadályozásáért, természetesen nem minősül korrupt cselekménynek" – mondta. Orbán ezután a péntek reggeli szokásos rádióinterjújában szólította fel Vidát, hogy perelje be Goodfriendet, majd a parlamentben hétfőn már azt is hozzátette, hogy ha ezt nem teszi meg, akkor megválik tőle.

Polt Péter legfőbb ügyész csütörtök délelőtt azt mondta újságíróknak, hogy nem találkozott még Vida Ildikó NAV-elnök feljelentésével. Polt Péter ugyanis részt vett a korrupcióról rendezett konferencián, amin felszólalt többek között Pintér Sándor belügyminiszter, több állami szervek vezetője és a diplomáciai testület képviselői.

Így ott volt André Goodfriend, az USA ideiglenes ügyvivője, a konferencián beszélt Pintér Sándorra, Polt Péterrel és Handó Tündével is. Az újságíróknak részleteket a beszélgetésekről nem mondott, csak annyit árult el, hogy szó volt a jogsegyélykérelemről és az amerikai-magyar kapcsolatokról.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy magyar bíróság elé áll, azt mondta nevetve, minden elképzelhetőnek tart, de hozzátette: nem.

Kimaradt?