Már tíz halottja van az extrém amerikai télnek

Már legalább tíz ember meghalt az extrém időjárás miatt az Egyesült Államok északi részén. Buffalo egyes területein 180 centiméternél több hó esett.

Legkevesebb tízre nőtt a korai tél halálos áldozatainak száma csütörtökre az Egyesült Államok északi részén, ahol New York állam nyugati régióiban a nap folyamán ismét havazott. New York állam Eire megyéjében a korábbi áldozatokon kívül kihűlés miatt csütörtökre virradóra életét vesztette két ember. Buffalóban és környékén több épület tetőszerkezete roskadozik a hótól, emiatt a 184 ágyas cheektowagai kórházat is kiürítették.

New York állam 10 megyéjében szükségállapot van érvényben, és 225 kilométernyi autópályán szünetel a közlekedés. Buffalo egyes területein 180 centiméternél több hó esett, az utak továbbra is tele vannak elhagyatott autókkal. Egy környékbeli tűzoltóállomáson kedd óta mintegy negyvenen kerestek menedéket.

A nagy hó és közbiztonsági megfontolások miatt törölték a Buffalo Bills és a New York Jets közötti, vasárnapra tervezett amerikaifoci-mérkőzést. A Bills korábban 10 dolláros óradíjat és meccsjegyeket kínált fel azoknak, akik vállalkoznak rá, hogy ellapátolják a 220 ezer tonnányira becsült havat a Ralph Wilson Stadionból. Elhalasztották a péntek estére kitűzött hokimeccset is a Buffalo Sabres és a New York Rangers között.

A CSX Corporation közlekedési vállalat arra figyelmeztetett, hogy a másfél méteres hóréteg takarta Buffalo környéki vasútvonalak járhatatlansága miatt 48 órát késhetnek a Chicagóból Albanyba irányuló kőolajszállítmányok.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?