Az EPP elnöke Johannisnak, Pontának és Băsescunak is üzent

Elsők között gratulált  Klaus Johannis győzelméhez Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke.

„Ez nagyszerű hír mind Románia, mind pedig az Európai Unió számára. A jobbközép értékek győztek és büszke vagyok arra, hogy ebből az EPP is kivehette a részét. Klaus Johannis gondoskodik arról, hogy Románia továbbra is demokratikus ország maradjon és a román nép érdekeit szem előtt tartva vezeti majd az országot” – fogalmazott Joseph Daul.

Az EPP elnöke örömét fejezte ki amiatt, hogy a románok nagyon nagy arányban vettek részt a választáson. Ugyanakkor szemére vetette a Victor Ponta vezette kormánynak azt, hogy nem biztosította a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy a külföldön élő állampolgárai élhessenek alkotmányos jogukkal.

Ugyanakkor köszönetet mondott Traian Băsescu államfőnek az elmúlt 10 év alatt kifejtett munkájáért.  „Kulcsfontosságú szerepe volt a 20074-es európai uniós csatlakozásban és neki is köszönhető, hogy országa az EU fontos tagországává vált. Traian Băsescunak is köszönhető, hogy Románia most jobb állapotban van és ezért hálásak vagyunk neki” – zárta sorait Joseph Daul, az EPP elnöke. 

Mint korábban írtuk, a legnagyobb páneurópai pártcsalád elnöke az elnökválasztás két fordulója között ellátogatott Romániába is, ahol személyesen biztosította támogatásáról Klaus Johannist. Daul ugyanakkor arra kérte a romániai EPP-tagpártokat, hogy sorakozzanak fel a jobbközép jelölt mögött. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?