Hillary Clinton: én vagyok a felelős Bengáziért

Az amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy ő a felelős a kelet-líbiai Bengáziban működő amerikai konzulátus biztonsági helyzetéért. A konzulátust múlt hónapban radikális iszlamisták megtámadták, és a támadás következtében életét vesztette az amerikai nagykövet és három másik amerikai.

Hillary Clinton helyi idő szerint hétfőn Peruban – egy nappal az amerikai elnökjelöltek második vitája előtt – visszautasította a republikánus pártiak bírálatát, miszerint Barack Obama elnök hibázott, a kormány nem tett meg mindent azért, hogy megvédje a konzulátust.hillary clinton2

"Én vagyok a felelős az amerikai külügyi állomány biztonságáért – több mint 60 ezer emberért szerte a világon –, nem a Fehér Ház" – mondta a külügyminiszter a Fox News és a CNN tv-csatornáknak adott interjúban. Sem Obama elnök, sem Joe Biden alelnök nem döntött biztonsági kérdésekről – szögezte le.

Szeptember 11-én Bengáziban több tucat fegyveres rohanta meg az amerikai konzulátus épületét. A támadásban négy amerikai életét vesztette, köztük – füstmérgezés miatt – Christopher Stevens nagykövet.

Kimaradt?