Élő adásban trágárkodott a cseh államfő


-A A+Botrányt kavart Milos Zeman cseh államfő azzal, hogy trágár szavakat használt a vasárnap este egyenesben közvetített rádióinterjújában.

"A Cseh Köztársaság rádiózásának történetében valószínűleg ez az első eset, hogy egyenes adásban ennyi közönséges kifejezést hallhattak az emberek az államfőtől: a női nemi szerv durva megnevezésétől kezdve, a prostituáltakon keresztül egészen a cseh kormány bírálatáig, hogy "elkúrta" a szolgálati törvényt" - jegyezte meg az iDnes közkedvelt prágai hírportál.

Zeman korábban is közismert volt arról, hogy nem válogatja meg a szavait. A közszolgálati rádióban közvetített 50 perces beszélgetés alatt az elnök elemében volt. Kínai látogatása kapcsán arról beszélt, hogy a "felbőszült prágai lumpenkávéházakat", amin a jobboldalt kell érteni, nem a látogatás eredménye érdekli, hanem csak az, hogy hazatérésre a PPF és a J&T pénzügyi csoportok tulajdonában lévő magángépet használta az elnöki különgép helyett.

Az elnöki iroda ezt korábban azzal indokolta, hogy a magángéppel gyorsabban tudott Zeman hazajutni. Kína után Oroszország lett a beszélgetés témája. "Ha engem valami zavar (Vlagyimir) Putyin rendszerében, akkor az az, hogy csak (Mihail) Hodorkovszkijt dugta rács mögé, s nem a többi oligarchát is" - jegyezte meg Zeman, amikor az orosz ellenzék került szóba.

"P... ide, p... oda"

A Pussy Riot punk együttes értékelésénél az államfő már nagyon szabadon fogalmazott. "Tudja ön, mi az a paszi?" - kérdezte a riportert. Az kijavította az elnököt, és megjegyezte, hogy a kérdéses pussy szót puszinak kell ejteni. Erre Zeman felhördült, és leszögezte: "P.... Elnézést, de az együttes szövegei tele vannak ilyesmivel, hogy p... ide, p... oda."

"Nem fogom védeni ezeket a ... akartam mondani kurvákat. De én nem vagyok (Karel) Schwarzenberg (vezető ellenzéki politikus), hogy ilyen kifejezésekkel illessem ... az ilyen kissé deviáns hölgyeket, akik botrányt keltenek egy pravoszláv templomban, majd politikai fogolynak ki

HIRDETÉSKapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X