Egy amerikai tábornok szerint Észak-Korea már atomhatalom

Észak-Korea valószínűleg már rendelkezik a nukleáris robbanófejet szállító rakéta gyártásához szükséges technológiával. Curtis Scaparrotti tábornok, a Koreai-félsziget egységeinek parancsnoka szerint Phenjan már miniatűr robbanófejet is tud építeni – írja az Index.

Scaparrotti szerint ez nagy előrelépés az észak-koreai haditechnikában. A tábornok azt sem zárja ki, hogy Phenjan már dolgozik az interkontinentális ballisztikus rakétákon is, amivel a kontinensen túl eső országokat is elérhetnek. Továbbra is meg van róla győződve, hogy Kim Dzsongun irányítja Észak-Koreát, dacára azoknak a pletykáknak, amik szerint a diktátort az elmúlt hónapokban eltávolították volna a hatalomból.

A Pentagon sajtótitkára szerint egyelőre nem találtak közvetlen bizonyítékot arra, hogy Észak-Korea miniatűr robbanófejet tesztelt volna – ezt egyébként Scaparrotti is elismerte. Azt viszont mindketten valószínűnek tartják, hogy Észak-Korea már közel járhat a célhoz, és ez sokkal ütőképesebbé tenné az ország haderejét. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?