Izraeli vadászgépek lőtték a Gázai övezetet

Az izraeli légierő csapást mért három Gázai övezeti célpontra szombat hajnalban, válaszul arra, hogy előző este egy palesztin területről kilőtt rakéta csapódott be egy dél-izraeli településen – közölte a hadsereg.

Az izraeli repülőgépek terrorista tevékenységben érintett helyszíneket vettek célba, kettőt a Gázai övezet északi, egyet pedig a térség középső részén. A csapás válasz volt az Izrael déli része elleni rakétatámadásra – hangsúlyozta a hadsereg közleménye.

Az izraeli rendőrség szerint a palesztin rakéta Netivot falu egyik épülete mellett csapódott be péntek este, de nem okozott jelentős károkat.

Az incidens a Gázai övezetből kiinduló rakétatámadások és az izraeli válaszcsapások újabb sorozatába illeszkedik. A támadásért azonban ezúttal a Gázai övezetben hatalmon lévő Hamász mozgalom vállalta a felelősséget, először azóta, hogy az általa kormányzott területen júniusban összecsapásokra került sor egy dzsihádista szalafista csoport, a Hamász és az Iszlám Dzsihád fegyveresei között.

Az eset azért figyelemre méltó, mert hivatalos nyilatkozatai alapján a Hamász igyekszik egy hallgatólagos tűzszünetet betartani Izraellel szemben.

Kimaradt?