Lavrov: nincs bizonyíték az orosz katonák jelenlétére Ukrajnában

Szergej Lavrov szerint Kijev semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá, hoyg orosz katonák lennének Ukrajnában, egy másik miniszter pedig gazdasági védelmi intézkedésekkel fenyegette meg az EU-t, ha nem teljesítik a követeléseiket.

Az orosz külügyminiszter szerint nincs bizonyíték orosz csapatok ukrajnai behatolására és jelenlétére.Szergej Lavrov a Mohamad Dzsavad Zarif iráni külügyminiszterrel tartott moszkvai tárgyalásait követő pénteki tájékoztatóján feltett kérdésre válaszolt. Azt mondta az orosz csapatok behatolásáról szóló kijevi vádat kommentálva, hogy "senki sem beszélt tényekről, és nem mutattak be Moszkva elleni bizonyítékokat sem a behatolásról, sem más ügyekben".

Lavrov ezt annak ellenére mondta, hogy a NATO csütörtökön olyan műholdfelvételeket tett közzé, amelyeken orosz csapatok láthatók Ukrajna területén. Az orosz gazdasági fejlesztésért felelős miniszter, Alekszej Uljukajev emellett Mianmarban, a gazdasági együttműködésről szóló szerződés aláírásakor arról beszélt, hogy ha az Európai Bizottság nem veszi figyelembe az orosz álláspontot és nem egészíti ki az Ukrajnával kötött társulási szerződést, akkor Oroszország védelmi intézkedéseket fog tenni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?