Maszol-értesülés: Orbán nem fogadja az EMNP államfőjelöltjét

Olyannyira nem támogatja Orbán Viktor az Erdélyi Magyar Néppárt részvételét a romániai elnökválasztáson, hogy nem hajlandó fogadni az EMNP államfőjelöltjét. A találkozót a miniszterelnökkel Szilágyi Zsolt kérte – tudta meg lapunk.

Mint ismert, ezzel szemben Orbán Viktor a múlt héten fogadta az RMDSZ államfőjelöltjét, Kelemen Hunort, és sok sikert kívánt a szövetségi elnöknek a választásokra. A maszol.ro ennek kapcsán számolt be arról, hogy a Fidesz elnöke nem ért egyet az EMNP jelöltállításával. Ezt értesüléseink szerint Orbán korábban nem csak a Néppárt, hanem az RMDSZ tudomására is hozta.

Lapunk hétfőn nem tudta elérni Szilágyi Zsoltot, ezért kérdéseinket a Néppárt sajtóirodájának küldtük el. Az EMNP elnöke, Toró T. Tibor a Krónikának a múlt héten viszont azt nyilatkozta: valótlanság, hogy Orbán ellenezné az államfőjelöltjük indítását. Igaz, azt sem állította, hogy a Fidesz-vezér támogatja Szilágyit.

„A bálványosi szabadegyetem keretében valóban volt alkalmunk Orbán Viktorral kimerítően elemezni a román-magyar kapcsolatokat, a nemzetpolitikát és a honosítási folyamatot érintő kérdéseket. Ekkor tájékoztattuk a miniszterelnököt arról is, hogy a néppárt fontolgatja önálló jelölt indítását a romániai államfőválasztáson. Orbán Viktor ezt tudomásul vette" – mondta a napilapnak Toró.

Kapcsolódók

Kimaradt?