Nem tűri tovább Putyin a nyugati szankciókat

Nem tűri tovább Putyin a nyugati szankciókat, Oroszország kitiltaná az európai légitársaságokat a szibériai útvonalakról – írja a magyarhirlap.hu.

Vlagyimir Putyin Voronyezsben, az ottani terület kormányzójával tartott találkozón kijelentette, hogy  gondosan kidolgozott válaszintézkedésekre van szükség. "Törekedni kell arra, hogy ezek az intézkedések ne okozzanak kárt az orosz termelőknek és fogyasztóknak" - tette hozzá az államfő.

Az Aeroflot diszkont érdekeltsége, a Dobroljot a hét végén minden járatát kénytelen volt beszüntetni, mivel az uniós szankciók keretében partnerei felfüggesztették gépei lízing-, karbantartási és biztosítási szerződéseit. Az Aeroflot vasárnap közleményben tájékoztatta a Dobroljot ügyfeleit és utasait a járatok törléséről és a jegyértékesítés felfüggesztéséről. A Dobroljot utasait az Aeroflot egy másik érdekeltsége, az Orenburg Airlines veszi át, vagy pénzvisszatérítésre tarthatnak igényt.

A tárgyalások már a szankciók első hullámát követően megkezdődtek a minisztériumok között az európai légitársaságok légtérhasználati jogának a felfüggesztéséről. A szankciók harmadik köre újabb lendületet adott a tárgyalásoknak. A Vedomoszty lap értesülése szerint az orosz közlekedési minisztérium és a külügyminisztérium ellenintézkedésként vizsgálja az európai légitársaságok kitiltásának a lehetőségét a szibériai légtérből.

Kapcsolódók

Kimaradt?