Lelőhettek egy maláj utasszállító gépet Ukrajna felett (VIDEÓ)

Lezuhant a Malaysian Airlines egyik repülőgépe Ukrajnában, a Donyeck melletti, szakadárok által ellenőrzött területen. A fedélzeten életét veszíthette 280 utas és a 15 fős legénység is, több forrás pedig azt jelentette, a gépet lelőhették.

A Malaysian Airlines Boeing 777-ese Amszterdamból tartott Kuala Lumpurba, amikor lezuhant Donyeck mellett - idézte az Insider ukrán lapot a hvg.hu. Az Itar-Tassz orosz hírügynökség jelentése szerint a gép 60 kilométerre az orosz határtól zuhant le.

https://www.youtube.com/watch?v=ho3S38i1Nsw

A légitársaság szerint incidens történt az egyik járaton, később a Twitteren megerősítette, hogy az ukrán légtérben elvesztette a kapcsolatot az Amszterdamból érkező MH17-es számú járattal. A Flightradars szerint az MH17-es járat 12 órakor indult az amszterdami Schiphol reptérről, és menetrend szerint 22 óra 06 perckor landolt volna Kuala Lumpurban.

https://www.youtube.com/watch?v=dTCulEzHQh4

Az Interfax az ukrán belügyminisztérium tanácsadóját idézve azt írta, a 280 utas és 15 fős személyzet életét veszítette. A tanácsadó szerint egy föld-levegő rakétával lőtték le a maláj gépet. Az Euromaidain ukrán politikai szervezet azt írta a Twitteren, a gépet terroristák lőtték le. Két amatőr videót is közzétettek, amelyeken állítólag a lezuhant gépből felszálló füst látható.

A repülő helyi idő szerint délután 5 óra 20 perckor lépett volna be az orosz légtérbe, de már nem ért el a határig sem, a gép állítólag adott le vészjelzést - közölte az RT orosz tévécsatorna. Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint a becsapódás helyszíne körül 15 kilométeres körzetben szóródtak szét testrészek, legalább 100 holttestet láttak. 

A lázadók tagadják

A beszámoló szerint a donyecki oroszbarát lázadók tagadták, hogy bármi közük lenne a légi katasztrófához. Ezt egyebek mellett azzal indokolták, hogy nincs olyan rakétájuk, amellyel a hírek szerint kilőtték a Boeing 777-es utasszállítót. Ugyancsak az RT számolt be arról, hogy a helyiek találtak repülőgép-darabokat, amelyek a szerencsétlenül járt gépből származhattak. 

Cikkünk frissül

Kimaradt?