Kisiklott a moszkvai metró, többen meghaltak

Kisiklott a metró Moszkva keletről északnyugati irányba haladó, Arbatszko-Pokrovszkaja nevű vonalán, a Szlavjanszkij bulvar és a Park Pobedi nevű állomások között. Hivatalos jelentések szerint hárman meghalhattak.

Kisiklott egy metrószerelvény három kocsija Moszkva belvárosában. A balesetben az első jelentések szerint ketten haltak meg, legalább nyolcvan ember megsérült - közölte a Rosszija 24 állami hírtelevízió kedden.

Az Interfax orosz hírügynökség tudomása szerint a balesetnek 3 halottja is van. A rendkívüli helyzetek kezelésére létrehozott moszkvai irányítóközpont két halottról tud. 

A baleset a főváros keletről északnyugati irányba haladó, Arbatszko-Pokrovszkaja nevű vonalán, a Szlavjanszkij bulvar és a Park Pobedi nevű állomások között történt. A Szlavjanszkij bulvar megálló előtt mintegy 200 méterrel a szerelvény vezetője élesen fékezett, mert a feszültség hirtelen zuhanása miatt hamis vészjelzést adott le a biztonsági rendszer. A három kisiklott vagon egyike erősen megrongálódott.

Kimaradt?