Újabb vadászgép zuhant le Kaliforniában, 24 óra alatt a második

Huszonnégy óra alatt két amerikai vadászrepülőgép zuhant le Kalifornia térségében – közölték csütörtökön amerikai hírtelevíziók.

Lakóépületekre zuhant egy Harrier típusú vadászgép szerda délután a San Diegótól 120 kilométerre fekvő Imperial településen. Egyelőre nem tudni, hogy az arizonai Yumában lévő tengerészgyalogsági légitámaszponton állomásozó harci gép balesetének vannak-e áldozatai.

Szemtanúk szerint a becsapódás után hatalmas robbanás történt és tűz keletkezett, de a pilótának még zuhanáskor sikerült katapultálnia. Őt kórházban ápolják, állapota nem ismert. A becsapódás után egy ház leégett, és kettőben károk keletkeztek, de nem tudni, hogy bennük tartózkodott-e valaki. Áldozatokról egyelőre nem érkeztek hírek.

Ezután nem sokkal, szerdán helyi idő szerint este 10 óra körül vízbe csapódott a haditengerészet F/A-18 Super Hornet típusú repülőgépe Dél-Kalifornia partjainál, a pilóta éppen le akart szállni a USS Carl Vinson repülőgép-hordozóra – közölte Reagan B. Lauritzen hadnagy, a haditengerészet egyik szóvivője.

A tájékoztatás szerint a pilóta katapultált, a balesetben senki nem sérült meg. A repülőgép-hordozón további értesítésig felfüggesztették a légi műveleteket. A baleset okának felderítésére kivizsgálást indítottak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?