Pár óra alatt cserélt főszerkesztőt az Origo

Pálmai L. Ákos lesz az Origo új főszerkesztője. Mint arról beszámoltunk, a korábbi főszerkesztőt - valószínűleg politikai okokból - eltávolították. Vaszily Miklós vezérigazgató romániai idő szerint fél 11-kor tájékoztatja a szerkesztőséget a változásokról.

Az Origón megjelent hivatalos tájákoztatás szerint az "Origo Zrt. a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi az eddigi tartalomirányítási szervezetét".

Megfogalmazásuk szerint Sáling Gergő közös megegyezéssel távozott. A Sáling méltatásáról szóló részben annyit írtak, hogy a leváltott főszerkesztő "Origo.hu csapatához 12 éve csatlakozott újságíróként, főszerkesztőként 2013 novembere óta irányította a szerkesztőség munkáját".

Pálmai régen a TV2 egyik bulvármagazinjának főszerkesztője volt. Négy éve dolgozik az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletág irányítójaként. A Pécsi Tudományegyetemen végzett, dolgozott a Magyar Televíziónál is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?