Sokadjára kezdik újra a maláj gép keresését

Vízalatti mikrofon segítségével keresi tovább az eltűnt maláj gépet az ausztrál haditengerészet. Az ország miniszterelnöke szerint a repülő utáni kutatás a legnehezebb az emberiség történetében.

Az ausztrál haditengerészet két speciális hajója kezdte meg a március 8-án eltűnt járat vízalatti keresését pénteken. Az egyik hajó egy óriási vízalatti mikrofonnal van felszerelve, ami képes jelek érzékelésére a tengerfenéken - írja a CNN. Ennek az eszköznek a keresésben történő bevetése azért fontos, mert a repülő fekete doboza már csak néhány napig sugároz jeleket; ha nem találják meg, sokkal nehezebbé válik az eltűnt utasszállító amúgy is sikertelen keresése.

Az újabb kutatásban közel két tucat hajó és repülő vesz részt. Az Indiai-óceánnak arra a déli területére koncentrálnak, ahol a feltételezések szerint a gép a legnagyobb valószínűséggel a vízbe csapódhatott. Ezzel kapcsolatban ausztrál és amerikai szakemberek is azt mondják, csupán találgatni tudják, az óceán mely részén zuhanhatott le a gép. Jelenleg egy 217 ezer négyzetkilométeres területet vizsgálnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?