Elfújja a szél Magyarországon a március 15-i ünnepségeket?

Az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra, március 15-ére a magyar meteorológiai szolgálat (OMSZ) a várható igen erős szél miatt.

Mint korábban írtuk, Erdélyben a korábbi évektől eltérően gyönyörű, napfényes időre lehet számítani március 15-én.

Tizenhárom megyére narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetést adtak ki március 15-ére, mert a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kliométer per órás sebességet - közölte az OMSZ. A többi megyére citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, itt a szél sebessége a 70 kilométer per órás lehet.

Szombaton egyébként kezdetben napos idő várható, majd a déli óráktól átmenetileg egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet, eső, zápor bárhol előfordul - tette hozzá az OMSZ.

Az északnyugatira forduló szél a déli óráktól több helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul, de délutántól gyorsan csökken majd a hőmérséklet.

Vasárnap már többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, zápor. Az északnyugati, nyugati szél gyakran viharos lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul, délnyugati határnál lesz az enyhébb idő.

Kimaradt?