Barroso büszke, hogy helyreállították a jogállamot

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke azt mondta az Európai Néppárt (EPP) frakciójának firenzei vezetőségi ülésén, hogy büszke az Európai Uniónak és az Európai Bizottságnak a  romániai jogállamiság "helyreállításában" játszott  szerepére - jelentette pénteken a Mediafax hírügynökség.jose-manuel-barroso-traian-basescu-2011-10-25-9-30-2

"Nemcsak több Európára, hanem jobb Európára, értékekre alapozott Európára van szükség. Ezért döntő fontosságú, hogy az EU-ban minden tagállam fenntartsa a jogállamiságot,  tiszteletben tartsa a szabad és plurális társadalom demokratikus értékeit. Épp ezért büszke vagyok arra a szerepre, amelyet a Romániában felmerült problémák kapcsán játszott az Európai Unió és az Európai Bizottság - mondta beszédének Romániára utaló részében az EB elnöke.

Barroso rámutatott: az európai intézmények fellépése nyomán Romániában lehetővé vált a "demokráciaellenes változások" megelőzése.

"Büszkéknek kell lennünk erre, mert képesek voltunk helyreállítani a jogállamot az unió egyik tagországában" - tette hozzá az EB elnöke.

Barroso a néppárti frakció vezetőségének firenzei tanácskozásán az "Európai projekt válsága és az EPP-család szerepe" - címmel tartott előadást.

Az EPP közleménye szerint a frakció vezetőségének csütörtöki és pénteki firenzei tanácskozásán a fő téma az "európai gazdasági növekedés újraindítása" és "az alku tárgyát nem képező európai értékek védelme" volt - közölte a Mediafax.

Kimaradt?