Letiltatnák Vona Gábor Jobbik-elnök londoni gyűlését

Letiltatná a brit belügyminiszterrel Vona Gábor Jobbik-elnök londoni gyűlését a városi közgyűlés egyik tagja - adta hírül az Itv.com.

Andrew Dismore levéllel fordult Theresa May miniszterhez, hogy ne engedélyezze a brit fővárosban kampányoló Jobbik-elnök hétvégi rendezvényét. Vona pártját a brit híradásban szélsőségesnek nevezik.

Vona Gábor vasárnap Londonban találkozik a görög Arany Hajnal párt tagjaival, akik nyíltan imádják Adolf Hitlert - emeli ki az Itv.com írása - , valamint a Brint Nemzeti Párt embereivel is. Nick Griffin, a BNP elnöke korábban azt mondta az Associated Press hírügynökségnek, hogy a három alakulat várhatóan szövetségre lép a májusi európai parlamenti választások után.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke csak a londoni magyarokkal fog találkozni Angliában, hazugság, hogy a görög Arany Hajnal vagy a Brit Nemzeti Párt képviselőivel találkozna - közölte az ellenzéki párt kedden az MTI-vel. "A Jobbik elnöke londoni lakossági fórumán kizárólag a Fidesz és az MSZP elhibázott gazdaságpolitikája miatt emigrálni kényszerült magyarokkal fog találkozni. Szemenszedett hazugság az a sajtóban felröppent híresztelés, mely szerint akár a görög Arany Hajnal, akár a Brit Nemzeti Párt képviselőivel találkozna" - írták.

Kimaradt?