Külföld

 • Csak egyetlen ember kedvéért függesztené fel a sztrájkot a BBC

  A tervezett elbocsátások ellen tiltakozva léptek sztrájkba csütörtökön a BBC alkalmazottai csütörtökön, akik pénteken közölték: csak abban az esetben lennének hajlandóak felfüggeszteni a munkabeszüntetést, ha meghalna Nelson Mandela - írja a BBC. Tüdőfertőzése kiújulása miatt csütörtökre virradó éjjel szállították ismét kórházba a volt dél-afrikai elnököt.
 • Brit képviselők: korlátozni kell a munkaerő-áramlást az EU-ban

  Meg kellene vizsgálni az EU-országok közötti szabad munkaerő-áramlás korlátozásának lehetőségét a magas munkanélküliséggel jellemzett időszakokban - írta pénteken megjelent cikkében két tekintélyes brit parlamenti képviselő. Frank Field, az ellenzéki Munkáspárt veterán politikusa, és Nicholas Soames, a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi képviselője - Sir Winston Churchill néhai miniszterelnök unokája - a The Daily Telegraph című vezető konzervatív napilapban közölt nyílt levelében "fenntarthatatlannak" nevezte a nagy-britanniai bevándorlás jelenlegi szintjét.
 • Berlusconi nemet mondott a szakértői kormányra

  Elutasította az újabb szakértői vagy intézményes kormány megalakítását Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnöke a Giorgio Napolitano államfővel pénteken tartott konzultáción. A PdL kizárólag politikai kormány felállítását tudja elképzelni - hangoztatta Berlusconi az államfővel tartott egyeztetés utáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: "nincs más megoldás, mint a PdL és a Demokrata Párt (PD) közötti koalíció".
 • Negyedmillió ukrán rendelkezik kettős állampolgársággal

  Mintegy 250 ezren rendelkeznek Ukrajnában valamelyik szomszédos ország állampolgárságával is, azaz az ukrán mellett egyben magyar, orosz vagy román állampolgárok - írta pénteki számában az Ukrajinszkij Tizsdeny című hetilap.
 • Ferenc pápa nagypénteki igeliturgiát vezetett

  Ferenc pápa vezette a Szent Péter bazilikában tartott nagypénteki szertartást, amely megelőzte a Colosseumnál rendezett via crucis keresztútját. Ferenc pápa a nagypénteki liturgia kezdetén arcra borult a főoltár előtt, és csendben imádkozott.
 • Hatalmas tömeg vett részt a római keresztúton

  Tízezrek követték a római Colosseumnál a Ferenc pápával tartott Via Crucist, amelynek meditációit libanoni fiatalok írták.
 • Erdő Péter nem tartotta reálisnak pápai esélyeit

  Erdő Péter bíboros az M1 Az Este című műsorában beszélt Nagypéntek történelmi eseményeiről, arról, hogy Jézus története - amelyet az Újszövetség könyvei konkrétan és kézzelfoghatóan írnak le - azonban nem a halállal, hanem a feltámadással fejeződik be a Földön.
 • Észak-Korea kihirdette a hadiállapotot

  Észak-Korea kihirdette a hadiállapotot Dél-Koreával szemben - jelentette a Jonhap dél-koreai hírügynökség egy Phenjanban kiadott nyilatkozatra hivatkozva szombaton. A közlemény szerint a Koreai Nép Demokratikus Köztársaság (KNDK) a két Koreát érintő minden ügyet háborús időszakra kidolgozott szabályoknak megfelelő módon fog kezelni.
 • Újabb tüntetés Budapesten a Fidesz-székház előtt

  Demonstrációt tartott szombat délután egy Facebookon szerveződő csoport a Fidesz megalakulásának 25. évfordulóján, illetve az alaptörvény negyedik módosításának április 1-jei hatálybalépése előtt a párt Lendvay utcai székháza előtt.
 • Hamis bombariadó a párizsi Eiffel-toronynál

  A francia rendőrség speciális osztaga nem talált pokolgépet a párizsi Eiffel-tornyon, amelyet merénylettel fenyegetett meg szombat este egy névtelen telefonáló.
 • Gerendás Péternek elege van a zsidózásból, emigrál

  Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző vasárnap délután a Facebookon jelentette be, hogy elköltözik Magyarországról, bár azt még nem tudja, pontosan hova.
 • Lezuhant egy vadászrepülőgép Kínában, két pilótája meghalt

  Mindkét pilóta életét vesztette, amikor lezuhant a kínai hadsereg légierejének egyik Szu-27-es vadászrepülőgépe a kelet-kínai Santung tartományban - jelentette a kínai központi televízió (CCTV) híre nyomán hétfőn a pekingi média.
 • Lábadozik Nelson Mandela volt dél-afrikai elnök

  A legfrissebb jelentések szerint javul a tüdőgyulladás és mellkasi folyadékgyülem miatt kórházban ápolt Nelson Mandela állapota. A Pretoriában vasárnap késő este nyilvánosságra hozott közlemény szerint a 94 éves Nobel-békedíjas volt államfő, az apartheid-ellenes mozgalom vezére a hét végét stabil állapotban töltötte. Kezelése folytatódik, egyelőre nem tudni, meddig kell kórházban ápolni.
 • Egy orosz lap szerint Románia magyar "lázadást" provokált

  Románia Moldáviára igényt tartva kiprovokálta, hogy fellázadjanak a Romániában élő magyarok - vélekedett a Nyezaviszimaja Gazeta című orosz napilap hétfői kommentárjának szerzője.
 • Obama tokiói nagykövetté nevezheti ki Caroline Kennedyt

  Sajtóértesülések szerint Barack Obama elnök az Egyesült Államok tokiói nagykövetévé nevezheti ki a néhai Kennedy elnök lányát, Caroline Kennedyt.
 • Japán már idén ősszel újraindítaná atomreaktorait

  A japán kormány már idén ősszel újraindítaná, a két évvel ezelőtti fukusimai katasztrófa után, biztonsági okokból leállított atomreaktorokat, írta a Jomiuri Simbun japán napilap. Egyes lapértesülések szerint a nukleáris energiatermelés újraindítása elengedhetetlen a kormány növekedési stratégiájának megvalósításához.
 • Brit miniszter: heti 53 fontból meg lehet élni

  Össztűz zúdult a brit munka- és nyugdíjügyi miniszterre, aki egy rádióinterjúban kijelentette, hogy szerinte heti 53 fontból (kb. 300 lejből) ma Nagy-Britanniában meg lehet élni.