Külföld

 • A szegedi városháza dísztermében is kitűzték a székely zászlót

  A szegedi polgármesteri hivatal homlokzata után a városháza dísztermében is kitűzték péntek délelőtt a székely zászlót Gyimesi László tanácsnok, a Fidesz helyi elnöke javaslatára. Az indítványt ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a szegedi közgyűlés, a szocialista képviselők többsége azonban nem vett részt a voksolásban.
 • Meghosszabbították a Határtalanul! programra jelentkezés határidejét

  A nagy érdeklődésre tekintettel három nappal - február 25-ig - meghosszabbították a Határtalanul! pályázatok nyílt napjaira való jelentkezési határidőt. Az országos program egyik célkitűzése, hogy hasonló korú külhoni és magyarországi fiatalok találkozását segítse elő. A felhívások keretében általános iskolás, gimnazista, valamint szakképzős diákok juthatnak el Erdély, Felvidék, Vajdaság, Kárpátalja, valamint Horvátország és Muravidék magyarlakta területeire.
 • Kampányzárási lázban az olasz pártok, a szavazók bizonytalanok

  A péntek éjfélkor véget érő kampány utolsó óráiban a még bizonytalan szavazókat igyekeznek megszólítani a pártok, amelyek az olasz nagyvárosok terein és színháztermeiben zárják a két hónapos választási előcsatározásokat a vasárnap-hétfői voksolás előtt.
 • Orbán Viktor: Magyarország jobban teljesít

  Magyarország ma jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteki évértékelő beszédében, amelyben megerősítette, idén is három százalék alatt lesz a költségvetési hiány.
 • Sugárzó anyag szivárog a Hanford atomtemetőben

  Hat föld alatti tartályból szivárog radioaktív folyadék a Washington állambeli Hanford atomtemetőben - közölte pénteken az állam kormányzójának hivatala.
 • Riadókészültségben a dél-koreai hadsereg

  Megemelték a hadsereg készültségét Dél-Koreában. Az országban hétfőn iktatják be az új elnököt, Pak Gun Hjét, tartani lehet az észak-koreaiak provokációjától.
 • Utoljára köszöntötte híveit a pápa

  Teljesen megtelt a Szent Péter tér és környéke vasárnap, az utolsó, XVI. Benedek pápa által celebrált Úrangyala-imádságra. "Nagyon köszönöm a szereteteteket" - mondta a pápa a téren összegyűlt tömegnek.
 • Letette a hivatali esküt Dél-Korea első női elnöke

  Letette a hivatali esküt hétfőn Pak Gun Hje, Dél-Korea első női elnöke, Pak Csong Hi néhai diktátor lánya. Pak Gun Hje beiktatási beszédében felszólította Észak-Koreát, hogy haladéktalanul mondjon le nukleáris ambícióiról, és lépjen a béke és közös fejlődés útjára.
 • Sikeresen tesztelte Izrael új hosszú távú légvédelmi rakétáját

  Új légvédelmi elfogórakéta sikeres tesztjéről számolt be hétfőn az izraeli védelmi minisztérium. A tárca a vele együttműködő amerikai hivatallal közösen fejlesztette ki a Nyíl 3 (Hec 3) névre keresztelt rakétát. Kipróbálásán a világ élvonalába tartozónak ítélték az új eszköz lehetőségeit és teljesítményét.
 • Orbán: nem időszerű az önkényuralmi jelképek tiltásának feloldása

  Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerint amíg egy olyan ember is él Magyarországon, akit a diktatúra jelképét viselők hurcoltak el vagy kínoztak meg, addig az ilyen jelképek tiltásának feloldása nem időszerű, és szemben áll mindazzal, amit az alaptörvény emberi méltóságként határoz meg. A Terror Múzeumnál Erdő Péter bíboros mécsest helyezett el Mindszenty József emléktáblájánál.
 • Hónapok után először rakétát lőttek Izraelre a Gázai övezetből

  Izrael palesztin területek elleni, novemberi hadművelete óta először ismét rakétát lőttek izraeli területre a Gázai övezetből, közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió. A Gázából kedd reggel indított, Grad típusú rakéta a palesztin területtől északra, Askelón déli, ipari övezetében egy útba csapódott. Emberéletben nem esett kár, csak anyagi veszteség keletkezett.
 • Fico: a kisebbségek ne „zsarolják" a szlovák államot

  Robert Fico szlovák miniszterelnök azt szeretné, ha az országban élő kisebbségek úgymond abbahagynák az állam zsarolását. A Magyar Közösség Pártja (MKP) és a Híd magyar-szlovák párt azonnal bírálta a szlovák miniszterelnök kijelentéseit.
 • Tárki: 50%-hoz közelít a Fidesz-KDNP támogatottsága

  A magyar kormánypártok megerősítették vezető helyüket bő egy évvel a választások előtt: számottevő mértékben nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága februárban, az MSZP és az LMP népszerűsége esett, az Együtt 2014 mozgalomé nőtt - derült ki a Tárki havi rendszeres pártpreferencia-kutatásából.
 • FUEN: román közintézményeken a székely zászló helye

  Nem fogadja el a román kormány álláspontját az úgynevezett „zászlóháborúban" az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN), amelyet aggasztja a Budapest és Bukarest között kirobbant konfrontáció.
 • Hamarosan újraindítják a japán atomreaktorokat

  Japán újraindítja leállított atomreaktorait, amint végeztek biztonsági átvizsgálásukkal - közölte Abe Sindzó japán miniszterelnök csütörtökön. A kormányfő parlamenti felszólalásában a stabil áramellátás biztosításának, valamint az energiaimport-költségek csökkentésének szükségességével indokolta a tervezett lépést, konkrét időpontot azonban nem határozott meg az atomerőművek újraindítására vonatkozóan.
 • Először lesz női miniszterelnöke Szlovéniának

  A ljubljanai parlament szerda késő este konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal leváltotta a jobbközép kormány fejét, Janez Jansa miniszterelnököt. A bizalmatlansági indítványt 55 képviselő támogatta, 33 szavazott ellene. Ezután a fiatalbaloldali Alenka Bratuseket választották meg új kormányfővé.
 • Finom szemcséjű sivatagi homoktól fuldokolnak a pekingiek

  Beterítette az északról érkezett finom szemcséjű, apró, sárgás sivatagi homok a kínai fővárost csütörtökön. A levegő minősége ismét a veszélyes tartományba került - közölte a pekingi környezet-megfigyelő központ.
 • Répás: a nemzeti elkötelezettséget erősítheti a Határtalanul! program

  Döntő fontosságúnak nevezte a jövő generációjának nemzeti elkötelezettsége szempontjából a Határtalanul! tanulmányi kirándulási programot Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Határtalanul! nyílt napok csütörtöki rendezvényén, a budapesti Magyarság Házában.
 • Ponta „megmenekül" Bayeréktől, lefújták a békemenetet

  Szervezett csoportok meg akarták zavarni a március 9-re meghirdetett békemenetet, ezért Bayer Zsolték úgy döntöttek, nem tüntetnek az MSZP díszvendégeként Budapestre érkező Victor Ponta román kormányfő ellen, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a titkosszolgálatok jelzése miatt marad el a demonstráció.