Külföld

 • Németh: diplomáciai lépéseket teszünk székelyzászló-ügyben

  Csütörtökön Magyarország diplomáciai lépéseket tesz a székelyzászló-ügyben, a magyar kormány párbeszéd útján keresi a megoldást a helyzetre - mondta Németh Zsolt, a magyar külügyminisztérium politikai államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
 • Szanyi nem hisz az erdélyi magyarok elkötelezettségében

  Szanyi Tibort MSZP-s képviselő szerint az állampolgárság egy nemzethez való tartozást is kifejez, és ha valaki kettős állampolgár, akkor két nemzethez tartozik, „Ha valaki annyira magyarnak érzi magát, akkor adja vissza a román állampolgárságát, ettől még élhet ott, ahol eddig, az Európai Unióban vagyunk" – fogalmazott a magyar ellenzéki honatya az ATV televízióban.
 • Magyar futtatókat tartóztattak le Velencében

  Magyar bűnszervezetet számoltak fel az olaszországi Velencében: négy személyt tartóztattak le, további hatot köröznek. A térségben korábban nigériai, albán és román bandák futtattak lányokat, mindig az olasz szervezett bűnözéssel a háttérben.
 • Magyar–román kisebbségi együttműködés Kárpátalján

  Az ukrajnai nemzetiségek nyelvén készülő állami televíziós és rádiós műsorok, valamint a nemzetiségi – közte a kárpátaljai magyar és román – szerkesztőségek létszámának megőrzése mellett szállt síkra Gajdos István,az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke és Ion Popescu, a román kisebbség parlamenti képviselője.
 • Az évszázad hóviharára készülnek New Yorkban

  Erős hóvihar előszele érte el helyi idő szerint péntek reggel az Egyesült Államok északkeleti partját. A vihar egyelőre széllel és erős havazással jár, és akár áradást is okozhat, egyes előrejelzések szerint pedig az évszázad hóvihara is kialakulhat. Eddig háromezer repülőjáratot kellett törölni. Hóviharról szóló figyelmeztetést adtak ki a partmenti nagyvárosokban.
 • Miskolci „románozás”: Kriza már nem várja Mesterházy válaszát

  Kriza Ákos miskolci polgármester (Fidesz-KDNP) nem várja tovább Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének válaszát azon kérdésére, hogy őszintén gondolta-e bocsánatkérését, amelyet Kolozsváron az erdélyi és a határon túli magyarok irányában tett.
 • Veszélyes városnak tartja Milánót az amerikai diplomácia

  Milánó polgármestere vasárnap tiltakozását fejezte ki az Egyesült Államok konzulátusának, amiért az az északolasz város veszélyeiről adott ki figyelmeztetést az amerikaiak számára.
 • „Blokád” alá vették a diákok a budapesti egyetemeket

  Kiújultak hétfőn a felsőoktatási kormányzati lépések elleni tiltakozások Magyarországon. Délelőtt a Hallgatói Hálózat (HaHa) aktivistái több órát félbeszakítottak a budapesti ELTE bölcsészkarán, és egy teremben fórumot tartottak.
 • Tüzet nyitott egy férfi egy delaware-i bíróságon

  Két nőt lelőtt és két rendőrt is megsebesített egy férfi a Delaware állambeli Wilmington bíróságán, mielőtt a rendőrök a támadóval is végeztek, írta a USA Today. Az egyik nő a támadó volt felesége volt. A helyi és a szövetségi hatóságok emberei az incidens miatt kiüríttették és átvizsgálták a 12 szintes bírósági épületet.
 • Észak-Korea föld alatt tesztelte atombombáját

  Észak-Korea végrehajtotta kedden harmadik kísérleti atomrobbantását – közölték dél-koreai és japán források, miután a természetes földrengésektől eltérő földlökést mértek a Koreai-félsziget északi felén. A dél-koreai hadsereget azonnal riadókészültségbe helyezték, és Ri Mjong Bak államfő rendkívüli ülésre hívta össze az ország nemzetbiztonsági tanácsát.
 • Semjén Zsolt már a kezdetektől kitűzte a székely lobogót

  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős magyar miniszterelnök-helyettes arra biztatta kedden az önkormányzatokat és az egyes intézményeket, hogy tűzzék ki épületeikre a székely zászlót szolidaritásuk jelképeként. Hozzátette: az ő hivatalában a kezdetektől fogva ott van a székely zászló is a magyar nemzeti lobogó mellett.
 • Zászlószámban lekörözheti Székelyföldet az anyaország

  Több mint harminc polgármester vesz át a székely zászlót Budafok-Tétényben csütörtökön - olvasható a Németh Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő és Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) polgármester aláírásával ellátott, az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben.
 • Az ELTE dékánja nem vereti szét a diákok blokádját

  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tesz bizonyos lépéseket, de nem kezdeményezi, hogy erőszakkal szüntessék meg a Hallgatói Hálózat (HaHa) hétfőn kezdődött "blokádját" - közölte Dezső Tamás, az ELTE bölcsésztudományi karának dékánja keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten. Úgy fogalmazott: "türelmünk végtelen".
 • Kilenc dolláros minimálbért adna Obama az amerikaiaknak

  A munkahelyteremtés felgyorsítását és a középosztály megerősítését sürgette a kongresszustól kedden az unió helyzetéről szóló idei beszédében Barack Obama amerikai elnök, aki mindehhez kormányzati támogatást ígért, az államháztartási hiány növelése nélkül.
 • Szabadon engedték Kasza József volt szabadkai polgármestert

  Több mint két és fél hónappal őrizetbe vétele után kedden szabadon engedték Kasza Józsefet, az Agrobanka szabadkai fiókjának korábbi igazgatóját. A hírt a VajdaságMa délvidéki hírportál közölte Kasza ügyvédjére, Kovács Károlyra hivatkozva. „Kasza ma délután jelentkezett, és közölte, kiengedték az előzetesből” – mondta nyilatkozatában Kovács Károly.
 • XVI. Benedek: imádkozzatok értem és az egyházért

  XVI. Benedek a szerdai audiencián kijelentette: az egyház érdekeit tartotta szem előtt, saját elhatározásából döntött úgy, hogy leköszön a pápai trónról. A pápát hatalmas tapssal köszöntötte az a mintegy nyolcezer ember, aki részt vett a szerdai szokásos általános kihallgatáson, amely számára az utolsó előtti volt a február 28-ra jelzett távozása előtt.
 • A hó fogságába került Nyugat-Magyarország

  Az egy napja tartó havazás és a viharossá erősödött szél miatt a nyugat-nagyarországi megyékben a közútfenntartó megfeszített munkája ellenére sokfelé nagyon nehéz a közlekedés. A hó továbbra is esik, a hótorlaszokat a szél hamar újraépíti, az alsóbbrendű utakon elakadt autók, buszok, sőt, hókotrók nehezítik a közlekedést.
 • Székely zászló kerül pénteken a Mária Valéria hídra

  Felvidék kapujában, az Esztergomot Párkánnyal összekötő Mária Valéria hídon húzza fel pénteken a székely lobogót, dr. Völner Pál a Fidesz Komárom- Esztergom megyei elnöke, valamint Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártjának országos alelnöke.
 • Soros György újabb egymilliárd dollárt nyert, a jenen

  A Soros Fund Management tavaly november óta körülbelül egymilliárd dollárt nyert a japán jen gyengülésén, írta a Wall Street Journal csütörtökön az alap pozícióit ismerő forrásokra hivatkozva.
 • Magyar államtitkár látogatta meg Tóásót Bolíviában

  Tóásó Elődöt is felkereste La Paz-i börtönében Győri Enikő magyar külügyminisztériumi államtitkár, aki csütörtöki bolíviai tárgyalásain - a kétoldalú kapcsolatok lehetőségeinek áttekintése mellett - fellépett azért, hogy a magyar állampolgárságú Tóásó szabadlábon védekezhessen az ellene és társai ellen folyó perben.