Külföld

 • Harminchat emeletes felhőkarcolót koboz el Amerika Irántól

  Az Egyesült Államok egy 36 emeletes New York-i felhőkarcoló lefoglalására készül, amely eddig titokban iráni állami tulajdonban volt – közölte az igazságügyi minisztérium helyi idő szerint kedden. A Manhattan központjában található épület lefoglalását és eladását a tárca "a terrorizmushoz kapcsolódó legnagyobb szabású elkobzásnak" nevezte.

 • Hat év után szabadult Zuschlag János volt MSZP-s képviselő

  Hat év után szerdán szabadult Zuschlag János, egykori MSZP-s parlamenti képviselő, aki a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Kecskeméten töltötte le büntetését. Zuschlag János öltönyben, elegánsan lépett ki reggel nyolckor a börtön kapuján.

 • A coloradói árvíz több száz eltűntjét keresik

  A coloradói árvízzel küzdő hatóságok még mindig nem jutottak el minden olyan területre, amely el van zárva a külvilágtól, és tudják, hogy túlélők vannak ott. Közben újabb házakból kell kimenekíteni az embereket.

 • Kerry: Amerika fenntartja a katonai fenyegetést Szíria ellen

  Az Egyesült Államok szoros figyelemmel követ minden egyes lépést a szíriai vegyi fegyverek megsemmisítése terén, ugyanakkor fenntartja a hiteles katonai fenyegetést a szíriai kormánnyal szemben - jelentette ki a kongresszusban az amerikai külügyminiszter.

 • Indokolt az erőszak a balkáni fiatalok szerint

  A nyugat-balkáni fiatalok több mint hetven százaléka tartja indokoltnak az erőszakot kortársaival szemben - derül ki a CARE International emberbaráti szervezet Szerbiára, Horvátországra és Bosznia-Hercegovinára kiterjedő felméréséből.

 • Ipsos: továbbra is 50 %-os a Fidesz támogatottsága

  Minimális változásokat mért a pártok támogatottságában az előző hónaphoz képest az ellenzéki együttműködési tárgyalások közben, illetve után végzett közvélemény-kutatása során az Ipsos. A biztos pártválasztók csoportján belül a Fidesz 50 százalékos, az MSZP-nek 25 százaléka van. Az aktív szavazói körön belül a Jobbiknak 11, az Együtt-PM-nek 5 százaléka van. Az LMP ezúttal 4 százalékot kapna, a DK pedig 3-at.

 • Orbán: az eurorealista Magyarország a régió éllovasa lesz

  Magyarország nem euroszkeptikus, hanem eurorealista szemléletet képvisel - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Magyarország tiszteletbeli konzuljainak V. konferenciáján, az Országházban.

 • Obama: segíteni fogjuk a szíriai ellenzéket a vegyi fegyverek ellen

  Elnöki rendeletben utasította Barack Obama amerikai elnök a washingtoni kormányt, hogy nyújtson támogatást és kiképzést a szíriai ellenzék egyes frakcióinak az esetleges jövőbeli vegyifegyver-támadások elleni védekezéshez.

 • Kevésbbé fogyott az év első felében a magyar

  Kevesebb gyermek született az év első hét hónapjában, mint egy évvel korábban, ám a halálozások száma nagyobb mértékben csökkent ugyanebben az időszakban, így valamelyest lassult a népességfogyás üteme - derül ki a magyar statisztikai hivatal (KSH) legfrissebb tájékoztatójából.

 • Sikerült felállítani az oldalára dőlt Costa Concordiát

  Tizenkilenc órás munka után kedd hajnalra felállították az oldalára dőlt Costa Concordia óceánjárót az olaszországi Giglio szigeténél – közölték a munkát irányító műszaki szakemberek.

   

 • Edward Snowden kísérettel már kimerészkedik az utcára

  Edward Snowden, az Oroszországban ideiglenes menedékjogi engedéllyel tartózkodó amerikai informatikus kísérettel már kimerészkedik az utcára - derült ki a férfi orosz ügyvédjének a Russia Today angol nyelvű televízió számára hétfő este adott nyilatkozatából.

 • Sorozatos fegyelemsértés miatt szerelték le washingtoni támadót

  Sorozatos fegyelemsértés miatt 2011-ben szerelték le az amerikai haditengerészettől Aaron Alexist, aki hétfőn fegyveres támadást intézett a haderőnem egyik szigorúan őrzött washingtoni parancsnoksági épülete ellen.

 • Máris büntetné az EU a frissen csatlakozott Horvátországot

  Horvátország már a héten szankciókkal néz szembe, ha nem változtat napokon belül az európai elfogatóparancs végrehajtásáról szóló horvát jogszabályon, az eljárás előkészületei már meg is kezdődtek - erősítette meg hétfőn Viviane Reding alapjogi biztos szóvivője.

 • Kezdődnek a tárgyalások Fico leváltásáról

  Keddre hívta össze Pavol Paška házelnök a parlament rendkívüli ülését, amelyen ellenzéki képviselők kezdeményezésére Robert Fico kormányfő leváltásával foglalkoznak majd a honatyák.

 • Washington: egy fegyverest agyonlőttek, kettő szökésben lehet

  Egy támadó életét vesztette, kettő pedig szökésben lehet, miután hétfőn tűzharc tört ki amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán (NAVSEA).

 • Brüsszel elutasította az RMDSZ polgári kezdeményezését

  Az Európai Bizottság elutasította az RMDSZ és partnerei kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezését – közölte hétfőn este a honlapján a bizottság. „Az időhúzáson látszott, hogy az elutasításon dolgoznak” – mondta egy név nélkül nyilatkozó RMDSZ-es politikus a maszol.ro-nak.

 • ENSZ-jelentés: szarint vetettek be Damaszkusznál

  Az ENSZ vegyifegyver-szakértői megállapították, hogy Damaszkusznál augusztus 21-én vegyi fegyvert, nevezetesen szarint vetettek be – közölte hétfőn több hírügynökség egy, a világszervezet által hétfőn kibocsátott fotóra hivatkozva.

 • Ámokfutó lövöldözött Washingtonban, négy halott

  Tizenkét ember megsebesült az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán (NAVSEA) hétfőn kitört lövöldözésben, közülük négyen belehaltak sérüléseikbe - közölte az NBC hírtelevízió.

 • Problémák nélkül halad a Costa Concordia egyenesbe hozása

  A tavalyi szerencsétlenségben oldalára dőlt Costa Concordiát sikerült felemelni a hajótestet eddig tartó sziklákról, azonban továbbra sem tudják, pontosan hány órakor sikerül egyenesbe hozni az óceánjáró roncsát - hangzott el a helyszínen hétfő déltájban tartott újabb sajtótájékoztatón.