Külföld

 • Fidesz-kongresszus: újraválasztották elnöknek Orbán Viktort

  Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a párt XXV. kongresszusán, Budapesten szombaton. A miniszterelnök az 1241 érvényes szavazatból 1240-et kapott.

 • A franciák döntő többsége szerint a romák nem tudnak beilleszkedni

  A franciák 77 százaléka egyetért Manuel Valls belügyminiszterrel, akinek a romákkal kapcsolatos kijelentései nagy megrökönyödést váltottak ki a saját táborában és a kormánytagok részéről is - derül ki a BVA közvélemény-kutatóintézet felméréséből, amelyet szombaton ismertetett a Le Parisien című fővárosi napilap.

 • Őrizetbe vették a görög neonáci párt vezetőjét

  A görög rendőrség szombat reggel őrizetbe vette Nikosz Mihaloliakoszt, az Arany Hajnal neonáci párt vezetőjét.

 • Történelmi beszélgetés Obama és az iráni elnök között

  Barack Obama bejelentette pénteken, hogy telefonon beszélt iráni partnerével, Haszan Róhánival. Az amerikai elnök azt is közölte: bízik benne, hogy megállapodás születhet Teherán nukleáris programjáról.

 • Elfogatóparancsot adtak ki Hernádi Zsolt Mol-vezér ellen

  Elrendelte a Mol elnök-vezérigazgatójának letartóztatását a zágrábi bíróság. Hernádi Zsoltot azzal gyanúsítják, hogy vesztegetési pénzt fizetett Ivo Sanader horvát exkormányfőnek annak érdekében, hogy a Mol meghatározó befolyást szerezzen a Mol-INA vállalat irányításában. A letartóztatási parancsot szökés veszélye miatt adták ki.

 • A francia ombudsman ellenzi a cigánytelepek felszámolását

  Az ombudsman intézményhez hasonló, Franciaországban jogvédőnek nevezett független közigazgatási hatóság vezetője is kifogásolta pénteken a francia kormánynak az illegális cigánytelepekkel kapcsolatos eljárását.

 • El Día: Tóásó Előd visszautasítja a számítógépes bizonyítékokat

  Nem ismerte el a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd azoknak a "számítógépes bizonyítékoknak" a hitelességét, amelyeket a Bolíviában ellene és 38 társa ellen folyó, úgynevezett terroristaperben hozott fel az ügyészség - írta pénteken az interneten közzétett híranyagában az El Día című Santa Cruz-i napilap.

   

 • Valóban megvalósítható 9 hónapon belül az izraeli-palesztin béke?

  A palesztin vezetés 9 hónapon belül békemegállapodást akar kötni Izraellel, és a nemrég újrakezdett tárgyalások sikerességében érdekelt - közölte Mahmúd Abbász palesztin elnök az ENSZ-közgyűlésen tartott beszédében csütörtökön. Izraelben megoszlanak a vélemények Abbász ENSZ-közgyűlésbeli beszédéről.

 • Ötven dollárt zsákmányolt a Texasban kivégzett 37 éves férfi

  Újabb halálra ítéltet végeztek ki csütörtökön este Texasban, az idén már a tizenharmadikat. Ezúttal egy 37 éves férfinak adtak be halálos injekciót. Bűne különös kegyetlenséggel elkövetett rablógyilkosság volt, zsákmánya mindössze 50 dollár.

 • Összedőlt egy ötemeletes ház Indiában

  Összeomlott egy ház pénteken hajnalban Mumbaiban. Az épületből eddig hét embert mentettek ki élve és szállítottak kórházba a helyszínre kivonult katasztrófavédelmi egységek. A hatóságok közlése szerint a 35 éves épületben 20 család lakott. Az első emeleten egy dekoráló cég működött, de az afölötti négy szinten minden lakás bérbe volt adva, írta a CNN.

 • Ausztriában a jelenlegi koalíciónak áll a zászló a vasárnapi választásokon

  Parlamenti választásokat tartanak vasárnap Ausztriában. A felmérések szerint vélhetően újra a jelenlegi koalíció szerez kormányzó többséget.

 • Letartóztatták a Greenpeace akciójának huszonkét résztvevőjét

  Egy murmanszki bíróság a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet múlt szerdai akciójában résztvevő 22 ember letartóztatását rendelte el, 8 aktivista fogva tartását pedig 72 órára meghosszabbította - közölte pénteken a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Drogfogyasztással vádolnak egy fideszes politikust

  Czeglédy Csaba, a szombathelyi önkormányzat szocialista frakcióvezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtökön délután feljelentést tett a rendőrségen és átadta a birtokába került fényképeket és videofelvételt, amelyek alapján a szombathelyi szocialisták Lazáry Viktort, a városi közgyűlés fideszes alpolgármesterét azzal gyanúsítják, hogy drogot fogyasztott, drogok hatása alatt él.

 • Békét kötnének a palesztinok Izraellel

  A palesztin vezetés kilenc hónapon belül békemegállapodást akar kötni Izraellel, és a nemrég újrakezdett tárgyalások sikerességében érdekelt - közölte Mahmúd Abbász palesztin elnök az ENSZ-közgyűlésen tartott beszédében csütörtökön.

 • Magyarország megújítaná afrikai kapcsolatait

  Meg szeretné újítani kapcsolatait Magyarország az egész afrikai kontinenssel - jelentette ki helyi idő szerint csütörtökön az MTI-nek Martonyi János külügyminiszter, miután a New York-i ENSZ-közgyűlés alkalmából megbeszélést folytatott a nigériai diplomácia vezetőjével.

 • Együtt száll szembe Londonnal Spanyolország és Argentína

  Spanyolország és Argentína egyesíti erejét Nagy-Britanniával szemben, hogy így próbálják meg rendezni Gibraltár és a Falkland-szigetek (Malvinas) miatt a britekkel fennálló területi követeléseiket - jelentették be csütörtökön Buenos Airesben.

 • Emberi maradványokat találtak a Concordia roncsában

  Emberi maradványokat találtak a tengerfenéken, miután a Costa Concordia roncsát egyenesbe állították.

 • Románia a leggyengébben teljesíti az uniós demokráciakritériumokat

  Az Európai Uniónak nincs sok eszköze a demokrácia eróziójának megakadályozására tagországaiban, és a demokratikus "visszacsúszás" különösen a pénzügyi válság óta - de más tényezők miatt is - aggasztó méreteket ölt több EU-tagállamban - áll az egyik vezető londoni társadalmi-gazdasági kutatóintézet csütörtökön ismertetett átfogó tanulmányában.

 • Szlovákiában négyszer több roma él, mint ahányan annak vallják magukat

  Több mint 400 ezer roma él Szlovákiában egy friss felmérés adatai szerint, ez a szám négyszerese annak, mint ahányan roma nemzetiségűnek vallották magukat a legutóbbi népszámláláson.

   

 • Svájcban kér menedéket a Femen egyik vezetője

  Svájcban kér menedékjogot Anna Hucol, a Femen ukrán nőjogi mozgalom egyik vezetője - írta csütörtökön a Kommerszant-Ukrajina című napilap.