Külföld

 • Al-Kaida vezért öltek meg Maliban a csádi katonák

  Az al-Kaida észak-afrikai szárnyának egyik újabb vezetőjét ölték meg csádi katonák Maliban – közölte szombaton a csádi hadsereg. Az áldozat az a Mohtar Belmohtar, aki az algériai ain-amenászi gázmezőn január közepén végrehajtott, számos külföldi és algériai ember halálát követelő tömeges túszejtés egyik értelmi szerzője volt.
 • Le Pen kiléptetné a franciákat az Európai Unióból

  Franciaországnak az Európai Unióból való kilépéséről szeretne 2014 januárjában népszavazást rendezni Marine Le Pen, a szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke.
 • Rodmannal üzent Kim Dzson Un: Obama hívjon fel

  Kim Dzson Un észak-koreai vezető azt üzente Barack Obamának: arra vár, hogy az amerikai elnök felhívja - jelentette ki vasárnap az ABC televíziónak Dennis Rodman volt kosárlabda-sztárjátékos, aki az elmúlt napokban Phenjanba látogatott.
 • Érdekcsoportok állnak a Tóásó-ügy mögött Soza szerint

  Periratok eltűnéséről, hamis bizonyítékok kreálásáról, a bolíviai kormányzaton belüli érdekcsoportokról, a Tóásó Előd és további 38 személy ellen „terrorista összeesküvés" miatt indított per összekuszálódott szálairól beszél Marcelo Soza főügyész azon a hangfelvételen, amelyet La Pazban hozott nyilvánosságra egy bolíviai ellenzéki szenátor, és amely szerint a Rózsa Flores Eduardo és társai ellen végrehajtott akció során a kommandó egyik tagja vitt a helyszínre egy revolvert.
 • Martonyi: hatalmas butaság Erdély elcsatolása

  A kétely és a gyanakvás megmérgezi román-magyar kapcsolatokat, ezért a magyar diplomácia egyik legfontosabb feladatának azt tartja, hogy a párbeszéd útján eloszlassa a félelmeket a román félben – jelentette ki a Digi24-nek Martonyi János. A magyar külügyminiszter bukaresti látogatáskor adott interjút a hírtelevíziónak.
 • Berlusconit egy évre ítélte első fokon a milánói bíróság

  Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt egy év, testvérét, Paolót két év három hónap szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a milánói bíróság nyomozati titok megsértése miatt, a Bnl-Unipol néven ismert perben.
 • Világszerte tüntetnek a székely szabadság napján

  Európa és Amerika megannyi nagyvárosában tartanak demonstrációkat a román külképviseletek előtt vasárnap, a székely szabadság napjának elnevezett marosvásárhelyi autonómiatüntetéssel párhuzamosan - közölte csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva Izsák Balázs, a megmozdulást szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.
 • Németh: nem tüntetünk, de támogatjuk a székely tüntetőket

  A magyar kormány "nyilván nem tüntet", hanem tárgyal a román féllel, ugyanakkor támogatja az autonómiáért tüntetés szabadságát - mondta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
 • Orbán „mázsás terhektől" szabadította meg Budapestet

  Aláírta Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester a Budapest-szerződést pénteken a Városházán. A megállapodással a főváros "mázsás terhektől szabadul meg" - fogalmazott a kormányfő.
 • Barroso aggódik a magyar jogállamiságért

  A magyar alaptörvény küszöbön álló módosításáról beszélt Orbán Viktor miniszterelnökkel telefonon pénteken délután José Manuel Barroso. Pia Ahrenkilde Hansen, Barroso szóvivője elmondta, hogy a bizottság elnöke pénteken reggel az Európa Tanács főtitkárával is egyeztetett, és ezt követően tájékoztatta a magyar miniszterelnököt aggodalmáról. Barroso aggódik, hogy az alaptörvény módosítása sérti a jogállamiság elvét.
 • Fico-Bugár-vita a kisebbségekről a szlovák köztévében

  Ismét Robert Fico kormányfő fejére olvasta Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar párt elnöke azt a Turócszentmártonban elmondott beszédét, amelyben azt sugallta, hogy a kisebbségek másodrendű polgárai Szlovákiának. 
 • Az egykori Austerlitzben is kitűzték a székely zászlót

  Székely zászlót tűzött ki az egykori austerlitzi (ma Slavkov u Brna) csata színhelyén álló kopjafára a Brünni Polgári Magyar Egyesület (BMPE) - közölte Lelovics Pál, az egyesület elnöke.
 • A falklandiak brit fennhatóság alatt maradnak

  Elsöprő, 99,8 százalékos többséggel úgy döntöttek a Falkland-szigeteken tartott népszavazáson, hogy a terület továbbra is Nagy-Britanniához tartozzon. A romániai idő szerint kedd hajnalban közölt eredményekből az is kiderül, hogy az argentin szárazföldtől 400 kilométerre fekvő szigetek (argentin nevükön Malvin-szigetek) 1672 választásra jogosultjának 92 százaléka részt vett a vasárnap és hétfőn rendezett voksoláson.
 • Merkel kiszámíthatóbb gazdasági környezetet kért Ádertől

  Angela Merkel német kancellár kiszámíthatóbb gazdasági környezet kialakítását kéri Magyarországtól – mondta Áder János magyar köztársasági elnök kedden Berlinben. Az államfő Guido Westerwelle német külügyminiszterrel, majd Angela Merkellel folytatott megbeszélése után tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a német kancellár nagyon fontos eredménynek tartja a német-magyar gazdasági kapcsolatok kedvező alakulását.
 • Jövő májusban lehetnek az összeurópai EP-választások

  Két héttel, június elejéről május végére hozná előre az európai parlamenti választásokat az a javaslat, amelyet kedden fogadott el a Coreper, a tagállamok állandó képviselőiből, lényegében uniós nagyköveteiből álló testület.