A kínai elnöknél is jobban keres a magyar kormányfő

A magyar miniszterelnök ötször annyit keres, mint a zimbabwei diktátor, de a korábbi pápánál, XVI. Benedeknél is többet visz haza évente – írja a Paywizard.com összeállítása alapján a hir24.hu.

A magyar kormányfő havonta 1 millió 507 ezer forintot tesz zsebre, ami éves szinten kicsivel több mint 18 millió forint. A Paywizard összeállításából pedig az derül ki, hogy ez – világviszonylatban – nem is számít olyan rossznak. A kormányfőnek például nem kell szégyenkeznie, hogy ha Egyiptomba látogat, Mohamed Morsi csak feleannyit keres, mint ő.

A zimbabwei diktátor, Robert Mugabe pedig csak 4,1 millió forintot keres éves szinten – legálisan, amivel épphogy felfért a negyvenhatos listára. Az összeállítás érdekessége, hogy Ferenc pápa is szerepel rajta, de ő ingyen végzi lelkipásztori teendőit. Ellenben elődje, XVI. Benedek kilencmillió forinttal gazdagodik évente.

A keleti nyitás és a keleti kapcsolatok idején érdemes megnézni, hogy a Kínai Népköztársaság elnöke, Hszi Csin-ping csak kilencmillió forintot keres évente, ezzel jócskán a magyar kollégája mögött kullog.

A Paywizard kereseti listáját Barack Obama, David Cameron, Putyin és Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke vezeti. Obama elnök például 91 millió forintot keres évente, angol kollégája 52 milliót, Putyin elnök negyvenmilliót, az Európai Tanács elnöke pedig nagyjából 115 milliót keres évente.

 

 

Kimaradt?