A kuruc.info felszámolását kéri az ügyészségtől Deutsch Tamás

"A Kuruc.info egy tőről metszett náci szenny(hon)lap. A létezése nettó gyalázat" – idézte az Index szerda este Deutsch Tamás Facebook-bejegyzését.

A fideszes EP-képviselő 72 órás ultimátumot adott az ügyészségnek arra, hogy "törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja ezt a gennyláda náci hírportált". Deutsch szerint a kuruc.info a törvények betartására hivatott intézmények "teljes töketlensége" miatt tevékenykedik háborítatlanul.

"Az elmúlt napokban például mosolyogva óriásplakát helyet béreltek maguknak, óriásplakátot nyomtattak, majd kihelyezték azt a kibérelt helyre és gondolom még áfás számlát is kértek a szolgáltatásokért, mert így van ez rendjén. Zavartalanul élik egy náci hírportál dolgos hétköznapjait. Munkaidőn túl pedig szorgalmasan újságírókat illetve általuk zsidónak, cigánynak, buzinak, stb. minősített embereket fenyegetnek, szóval kedvenc szabadidős náci szenvedélyüknek hódolnak" - írja.

"Nincs melléduma, nincs egyfelől-másfelől! Tessenek az ügyészségnél azonnal a két hátsó lábukra állni, mert kezemben a kréta és indulok a Legfőbb Ügyészség épületéhez ugróiskolát rajzolni" - áll az üzenetében.

Az ügyészség közleményben utasította vissza Deutsch Tamás ultimátumát. Azt írják, általában nem szoktak képviselők közéleti megnyilvánulásaira reagálni, de ez egy durva kirohanás volt, valótlan állításokkal. Az ügyészség több eljárást is indított a portál ellen, köztük M. Balázs ellen, aki a vádhatóság szerint főszerkesztőként rágalmazást követett el. Ráadásul annak ellenére tudtak vádat emelni, hogy az Egyesült Államok még 2007 őszén elutasította a portál szerverének lefoglalását az amerikai alkotmány első kiegészítésére, a sajtószabadságra hivatkozva.

Az ügy előzménye, hogy az Index kedden megírta: Budapest egyik frekventált helyén ki van téve a kuruc.info óriásplakátja. A cikken dolgozó kollégánk levélben kereste fel a Hungaroplakát céget, amely a felületet biztosítja, ám a cégnek írt levele (a telefonszámával együtt) a kuruc.infónál landolt. Az újságírót azóta telefonon zaklatják, fenyegetik, de ez nem újdonság, hasonló eszközökkel rendszeresen él a nyíltan rasszista portál.

Kimaradt?