Külföld

 • Osztrák hókotrók és a TEK harci kocsijai dolgoznak az M1-esen

  Megkezdték a munkát az M1-es autópályán az osztrák hókotrók - közölte  a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese pénteken délután az MTI-vel.
 • Hatvanezren vannak áram nélkül Bodrogközben a havazás miatt

  Akadozik, helyenként pedig szünetel az áramszolgáltatás a rendkívüli időjárás miatt az ország északi térségében, ez mintegy 60 ezer háztartást érint - tájékoztatta az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. pénteken az MTI-t.
 • Felvonták a nemzeti lobogót a budapesti Kossuth téren

  Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 165. évfordulója tiszteletére, Kövér László házelnök jelenlétében, katonai tiszteletadással péntek reggel felvonták a nemzeti lobogót az Országház épülete előtt.
 • Preda: kiviselték maguk az USL EP-képviselői

  A Szociál-Liberális Szövetség (USL) politikusai képviselői „kiviselték magukat" Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmusról (Mechanism for cooperation and verification – MCV) tartott szerda esti vitán az Európai Parlament strasbourgi plenárisán – számolta be csütörtök este Cristian Preda demokrata-liberális EP-képviselő a ziare.com-nak.
 • Ferenc pápa kifizette a számláját római vendéglátóinál

  Az új egyházfő, Ferenc pápa bölcsebbnek tartaná, ha az argentinok ahelyett, hogy a beiktatási szentmiséjére Rómába utaznának, az erre szánt összeget a szegényeknek adnák - írta a pénteki olasz sajtó. Az új szentatya csütörtökön kifizette számláját abban a vendégházban, ahol bíborosként szállt meg Rómában.
 • Az ítéletidő miatt lemondták az ünnepi rendezvényeket

  Az emberek testi épsége és a balesetek elkerülése érdekében a magyar kormány lemondta a szabadtérre tervezett március 15-i állami ünnepségeket. Az Időkép előrejelzése szerint több helyen havazás és viharos szél is várható, a hőmérséklet pedig Magyarország legtöbb pontján 0 fok alatt maradhat majd.
 • Megkezdődött Brüsszelben az EU-csúcs

  Megkezdődött csütörtök délután Brüsszelben az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek péntekig tartó tanácskozása, amelynek fő napirendi pontjai a gazdasági válságból való kilábalás teendőivel kapcsolatosak.
 • Ferenc pápa az első dél-amerikai szentatya

  Ferenc nevet választotta magának Jorge Mario Bergoglio bíboros, Buenos Aires érseke. A konklávé ötödik nekifutásra tudta megválasztani az új pápát: szerda este pár perccel nyolc óra után szállt fel a fehér füst a Sixtus-kápolna kéményéből. Az új pápa megáldotta a Szent Péter-téren összegyűlt híveket.
 • Ferenc pápa egy római Mária-kegyhelyen imádkozott

  Ferenc pápa csütörtök reggel a római Santa Maria Maggiore bazilikában imádkozott.
 • Hszi Csin-ping kommunista pártfőtitkár lett Kína új elnöke

  Hszi Csin-ping lett a Kínai Népköztársaság, valamint a Központi Katonai Bizottság új, megválasztott elnöke - jelentette a kínai televízió a parlamenti képviselők szavazásának eredményét csütörtökön.
 • Buenos Airesben olyan a hangulat, mint mikor Messi gólt rúg

  "Buenos Airesben most olyan a hangulat, mint mikor Messi gólt rúg" - mondta az MTI-nek Fóthy István, az Argentínai Katolikus Magyarok Szövetségének elnöke. Hozzátette: ő maga nem vesz részt az utcai ünneplésben, hanem  elvonul, hogy imádkozzon az új pápáért, akire "nehéz feladat vár".
 • Áder János aláírja az alkotmánymódosítást

  Áder János magyar köztársasági elnök a közszolgálati televízió szerda esti híradójában mondta el, hogy alá fogja írni az alaptörvény negyedik módosítását, amit hétfőn fogadott el a parlament. A közlemény a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján olvasható.
 • Brüsszel vizsgálja a magyar alaptörvényt

  Guy Verhofstadt, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának belga vezetője szerdán felszólította José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét, hogy a küszöbön álló EU-csúcstalálkozón vesse fel a magyar alkotmánymódosítás ügyét, és az uniós alapértékek sérelme esetére kidolgozott eljárásrend jegyében kezdeményezzen vitát a kérdésről. 
 • Barack Obama lobbizik pápa-ügyben

  Egy amerikai pápa ugyanolyan hatékony lenne, mint bármi más állampolgárságú és nem lenne köteles engedelmeskedni az amerikai elnöknek - hangsúlyozta szerdán az amerikai ABC televíziónak nyilatkozva Barack Obama elnök.
 • Az EP-ben is felvetették az alkotmánymódosítás kérdését

  Szocialista és liberális európai parlamenti (EP-) képviselők az EP strasbourgi plenáris ülésén is felvetették kedden a magyar alaptörvény-módosítás kérdését, de a témát végül - az MTI értesülése szerint Martin Schulz szocialista párti EP-elnök döntése nyomán - ezúttal nem vették fel a hivatalos napirendi pontok közé.
 • Fekete füst szállt fel a Sixtus-kápolna kéményéből

  Fekete füst szállt fel kedd este a Sixtus-kápolna kéményéből, jelezve, hogy a délután összeült konklávé első szavazásán nem sikerült megválasztani a tisztségéből visszavonult XVI. Benedek utódját. A 115 bíboros szerdán délelőtt ismét szavaz az új pápa személyéről.
 • Románul védte Székelyföldet az EP-ben Bokros Lajos

  Román nyelven bírálta kedden az Európai Parlament strasbourgi plenárisán Bokros Lajos a Székelyföld közigazgatási felszabdalására irányuló bukaresti elképzeléseket.
 • Titkolná a Fidesz az új magyar állampolgárok számát

  Törvénymódosítással menne elébe a hvg.hu által közérdekű adatok kiadásáért indított pernek a fideszes Potápi Árpád képviselő. A bonyhádi polgármester kedden benyújtott törvényjavaslata nemzetbiztonsági, illetve külpolitikai érdekre hivatkozva lehetővé tenné, hogy megtagadják a kedvezményesen honosított magyar állampolgárokra vonatkozó alapvető statisztikai – tehát nem személyes – adatok kiadását.
 • „Meg kell akadályozni Székelyföld feldarabolását"

  A magyar országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága kedden felkérte az Orbán-kormányt, hogy a magyar-román kétoldalú kapcsolatokban és a nemzetközi színtéren egyaránt tegyen meg minden lehetséges diplomáciai erőfeszítést Székelyföld tervezett feldarabolásának megakadályozása érdekében.
 • Brüsszel vizsgálja a magyar alkotmány módosítását

  Az Európai Bizottság megvizsgálja, hogy az Országgyűlés által hétfőn elfogadott törvény maradéktalanul eleget tesz-e az Európai Bíróságnak a bírák kötelező nyugdíjkorhatárának leszállítása ügyében hozott tavaly novemberi ítéletének - közölte az MTI megkeresésére kedden Mina Andrejeva, Viviane Reding alapjogi, bel- és igazságügyi biztos szóvivője.