Külföld

 • Titkolná a Fidesz az új magyar állampolgárok számát

  Törvénymódosítással menne elébe a hvg.hu által közérdekű adatok kiadásáért indított pernek a fideszes Potápi Árpád képviselő. A bonyhádi polgármester kedden benyújtott törvényjavaslata nemzetbiztonsági, illetve külpolitikai érdekre hivatkozva lehetővé tenné, hogy megtagadják a kedvezményesen honosított magyar állampolgárokra vonatkozó alapvető statisztikai – tehát nem személyes – adatok kiadását.
 • „Meg kell akadályozni Székelyföld feldarabolását"

  A magyar országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága kedden felkérte az Orbán-kormányt, hogy a magyar-román kétoldalú kapcsolatokban és a nemzetközi színtéren egyaránt tegyen meg minden lehetséges diplomáciai erőfeszítést Székelyföld tervezett feldarabolásának megakadályozása érdekében.
 • Brüsszel vizsgálja a magyar alkotmány módosítását

  Az Európai Bizottság megvizsgálja, hogy az Országgyűlés által hétfőn elfogadott törvény maradéktalanul eleget tesz-e az Európai Bíróságnak a bírák kötelező nyugdíjkorhatárának leszállítása ügyében hozott tavaly novemberi ítéletének - közölte az MTI megkeresésére kedden Mina Andrejeva, Viviane Reding alapjogi, bel- és igazságügyi biztos szóvivője.
 • Elzárták a külvilágtól a pápaválasztó bíborosokat

  Romániai idő szerint kedd reggel nyolc órakor a pápaválasztó bíborosok beköltöztek vatikáni szálláshelyükre, a Szent Márta házba (Domus Sanctae Martae), majd délután megtartják a konklávé első ülését is. A két szavazási körből álló forduló sikeres vagy sikertelen mivoltát jelző füst először kedd este száll fel a Sixtus-kápolna kéményéből.
 • Felszámolták a demokráciát Magyarországon?

  Elfogadta a tavalyi év eleje óta hatályos alaptörvény negyedik, eddigi legátfogóbb, 22 cikkből álló és rendkívül vitatott módosítását az Országgyűlés hétfőn. Az Európai Bizottság és az Európa Tanács közös közleménye szerint aggályos, hogy megfelelnek-e jogállamiság elvének ezek a módosítások.
 • Fidesz-KDNP: eldöntött kérdés az alkotmánymódosítás

  Eldöntött kérdésnek tartja és egységesen támogatja a Fidesz-KDNP parlamenti frakciója az alaptörvény negyedik módosítását - derült ki a képviselőcsoport hétfői ülése után tett nyilatkozatokból.
 • Észak-Korea megszakította a forródrótkapcsolatot

  Megszakította forródrótkapcsolatát Észak-Korea Dél-Koreával, jelentette be a szöuli országegyesítési minisztérium. A tárca jelezte, hogy a délelőtti órákban déli részről már nem tudták használni ezt a különleges kommunikációs kapcsolatot.
 • Magyarul és olaszul misézett Rómában Erdő Péter bíboros

  Bűnbánatról és megtérésről beszélt vasárnapi homíliájában Erdő Péter esztergom-budapesti érsek római címtemplomában, a Santa Balbina-bazilikában, ahol pápaválasztó bíborosként a konklávéért celebrált misét.
 • Az alkotmánymódosítás ellen tüntettek több ezren Budapesten

  Az Alkotmánybíróság épületénél ért véget szombat este az a budapesti tüntetés, amelyet Az alkotmány nem játék! elnevezésű, civilek által szervezett Alkotmány utcai demonstráció folytatásaként tartottak több mint ezer ember részvételével.
 • A Jobbik a székelyeket félti a barátkozó Pontától

  Tízezer MSZP-szimpatizáns előtt hangsúlyozta Victor Ponta román kormányfő szombaton a magyarok és a románok közötti békés együttélés fontosságát. A nagygyűlésre rászervezett jobbikos "székelytüntetésen" az MSZP-t lehazaárulózták amiért "a székely autonómia legnagyobb ellenségét" Budapestre hívta.
 • Kedd este száll fel először a füst a Sixtus-kápolnából

  A 115 pápaválasztó bíboros kedd délután fél ötkor vonul be a Sixtus-kápolnába és kezdi meg a pápaválasztási szavazást - mondta Federico Lombardi szentszéki szóvivő szombati sajtótájékoztatóján.
 • A KMKSZ bekamerázza a vereckei emlékművet

  Az ukrán nyelvtörvény következetes végrehajtását és teljes körű alkalmazását szorgalmazza az illetékes állami szerveknél a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ). A magyar szervezet heteken belül bekamerázza a vereckei honfoglalási emlékművet, amelyet az utóbbi időben többször megrongáltak .
 • Rogán: Victor Ponta a román Gyurcsány Ferenc

  Rogán Antal szerint üzenetértéke van annak, hogy az MSZP szombati kongresszusának díszvendége Victor Ponta román miniszterelnök, s ez azt jelenti, hogy a szocialisták vissza akarnak térni Gyurcsány Ferenc megbukott politikájához.
 • Barack Obama egy román katona kórházi ágyánál

  Barack Obama meglátogatott egy kórházban fekvő román katonát, aki afganisztáni küldetésben sebesült meg. Az eseményt megörökítő fényképet az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége közölte péntek este a Facebook-oldalán.
 • A volt buszsofőr alelnök lett Hugo Chávez utódja

  Letette a hivatali esküt Nicolás Maduro alelnök, aki Hugo Chávez halála miatt az elnökválasztásokig ideiglenesen irányítani fogja Venezuelát. "Esküszöm a Chávez elvtárs iránti legnagyobb hűséggel, hogy valóra váltjuk az alkotmányban foglaltakat" - mondta Maduro a parlamentben.
 • Rendszeresebben egyeztetne Orbán és Kelemen

  Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek délután hivatalában fogadta Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét. 
 • Keddtől leshetik a hívek a vatikáni fehér füstöt

  Március 12-én, kedden kezdődik a pápaválasztó konklávé – jelentette be pénteken Federico Lombardi, a Vatikán szóvivője. A XVI. Benedek utódját megválasztó tanácskozáson 115 szavazati joggal rendelkező bíboros vesz részt.