Külföld

 • Csehországban is lehetővé teszik a kettős állampolgárságot

  Csehországban is lehetővé teszik a kettős állampolgárságot. A kormány tervezetét szerdán hagyta jóvá a prágai képviselőház. Amennyiben az új állampolgársági törvényt a szenátus is jóváhagyja és az államfő aláírja, a tervek szerint 2014. január 1-jén életbe lép.
 • Vádalkut kötne a coloradói ámokfutó

  Vádalkut kötnének a Batman-film tavaly júliusi bemutatóján egy denveri moziban 12 embert lemészárló, 58 másikat megsebesítő James Holmes ügyvédei az ügyészséggel. A 25 éves James Holmes védői azt remélik, hogy a vádalku keretében tényleges életfogytiglani börtönre válthatnák a halálbüntetést, ami Holmes esetében a valószínű ítélet.
 • Ismét kórházban Nelson Mandela

  Tüdőfertőzése kiújulása miatt csütörtökre virradó éjjel ismét kórházba szállították Nelson Mandela volt dél-afrikai elnököt.
 • Putyin váratlan hadgyakorlatot rendelt el a Fekete-tengeren

  Váratlan hadgyakorlatot rendelt el csütörtökön az orosz államfő a Fekete-tenger térségében - erősítette meg Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.    
 • Sikertelenül zárult az olasz balközép kormányalakítási kísérlete

  Eredménytelennek nevezte az olasz pártokkal tartott konzultációit a sajtónak nyilatkozva Pierluigi Bersani a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára, miután csütörtökön erről az államfőnek is beszámolt.
 • Obama szerint alkotmányos az azonos neműek házassága

  Az amerikai legfelsőbb bíróság számára az Egyesült Államok alkotmánya szilárd alapot jelent annak megállapításához, hogy az azonos nemű házaspárokat ugyanolyan jogok illetik meg, mint a különneműeket - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök.
 • A németek Orbán túlkapásaival vezetik a jó útra gyerekeiket

  Újabb kisfilmet készített az NDR csatorna a német gyerekek számára a magyarországi viszonyok bemutatása céljából. Ebben Orbán Viktor animált figuraként az irodájában ugrándozva beszél a magyar sajtószabadságról, majd kesztyűbábként, utoljára ajándékcsomagokkal és pezsgősüveggel látható szívecskés esőben értékeli a helyzetet.
 • Csak egyetlen ember kedvéért függesztené fel a sztrájkot a BBC

  A tervezett elbocsátások ellen tiltakozva léptek sztrájkba csütörtökön a BBC alkalmazottai csütörtökön, akik pénteken közölték: csak abban az esetben lennének hajlandóak felfüggeszteni a munkabeszüntetést, ha meghalna Nelson Mandela - írja a BBC. Tüdőfertőzése kiújulása miatt csütörtökre virradó éjjel szállították ismét kórházba a volt dél-afrikai elnököt.
 • Brit képviselők: korlátozni kell a munkaerő-áramlást az EU-ban

  Meg kellene vizsgálni az EU-országok közötti szabad munkaerő-áramlás korlátozásának lehetőségét a magas munkanélküliséggel jellemzett időszakokban - írta pénteken megjelent cikkében két tekintélyes brit parlamenti képviselő. Frank Field, az ellenzéki Munkáspárt veterán politikusa, és Nicholas Soames, a kormányzó Konzervatív Párt alsóházi képviselője - Sir Winston Churchill néhai miniszterelnök unokája - a The Daily Telegraph című vezető konzervatív napilapban közölt nyílt levelében "fenntarthatatlannak" nevezte a nagy-britanniai bevándorlás jelenlegi szintjét.
 • Berlusconi nemet mondott a szakértői kormányra

  Elutasította az újabb szakértői vagy intézményes kormány megalakítását Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnöke a Giorgio Napolitano államfővel pénteken tartott konzultáción. A PdL kizárólag politikai kormány felállítását tudja elképzelni - hangoztatta Berlusconi az államfővel tartott egyeztetés utáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: "nincs más megoldás, mint a PdL és a Demokrata Párt (PD) közötti koalíció".
 • Negyedmillió ukrán rendelkezik kettős állampolgársággal

  Mintegy 250 ezren rendelkeznek Ukrajnában valamelyik szomszédos ország állampolgárságával is, azaz az ukrán mellett egyben magyar, orosz vagy román állampolgárok - írta pénteki számában az Ukrajinszkij Tizsdeny című hetilap.
 • Ferenc pápa nagypénteki igeliturgiát vezetett

  Ferenc pápa vezette a Szent Péter bazilikában tartott nagypénteki szertartást, amely megelőzte a Colosseumnál rendezett via crucis keresztútját. Ferenc pápa a nagypénteki liturgia kezdetén arcra borult a főoltár előtt, és csendben imádkozott.
 • Hatalmas tömeg vett részt a római keresztúton

  Tízezrek követték a római Colosseumnál a Ferenc pápával tartott Via Crucist, amelynek meditációit libanoni fiatalok írták.
 • Erdő Péter nem tartotta reálisnak pápai esélyeit

  Erdő Péter bíboros az M1 Az Este című műsorában beszélt Nagypéntek történelmi eseményeiről, arról, hogy Jézus története - amelyet az Újszövetség könyvei konkrétan és kézzelfoghatóan írnak le - azonban nem a halállal, hanem a feltámadással fejeződik be a Földön.
 • Észak-Korea kihirdette a hadiállapotot

  Észak-Korea kihirdette a hadiállapotot Dél-Koreával szemben - jelentette a Jonhap dél-koreai hírügynökség egy Phenjanban kiadott nyilatkozatra hivatkozva szombaton. A közlemény szerint a Koreai Nép Demokratikus Köztársaság (KNDK) a két Koreát érintő minden ügyet háborús időszakra kidolgozott szabályoknak megfelelő módon fog kezelni.
 • Újabb tüntetés Budapesten a Fidesz-székház előtt

  Demonstrációt tartott szombat délután egy Facebookon szerveződő csoport a Fidesz megalakulásának 25. évfordulóján, illetve az alaptörvény negyedik módosításának április 1-jei hatálybalépése előtt a párt Lendvay utcai székháza előtt.
 • Hamis bombariadó a párizsi Eiffel-toronynál

  A francia rendőrség speciális osztaga nem talált pokolgépet a párizsi Eiffel-tornyon, amelyet merénylettel fenyegetett meg szombat este egy névtelen telefonáló.
 • Gerendás Péternek elege van a zsidózásból, emigrál

  Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző vasárnap délután a Facebookon jelentette be, hogy elköltözik Magyarországról, bár azt még nem tudja, pontosan hova.