Külföld

 • Cameron: "nem lenne helyes döntés" a kilépés az EU-ból

  Nem lenne helyes döntés Nagy-Britannia részéről az EU-tagság feladása, a brit kormány részéről ugyanakkor teljesen jogos igény az unióhoz fűződő viszonyrendszer módosítása - mondta vasárnap a brit miniszterelnök.
 • Öt csíkszeredai halt meg a karcagi balesetben

  Csíkszeredaiak lehetnek a Karcagnál vasárnap történt tragikus baleset áldozatai, az MTI értesülései szerint a négy felnőtt közül ketten román állampolgárok, a másik két áldozat román-magyar kettős állampolgár.
 • Vlagyimir Putyin avatta orosszá Gerard Depardieu-t

  Vlagyimir Putyin orosz elnök személyesen adta át Gérard Depardieu francia színésznek az orosz útlevelet - közölte az államfő szóvivője. Dmitrij Peszkov vasárnapi tájékoztatása szerint Putyin a fekete-tengeri Szocsiban lévő elnöki rezidencián szombaton fogadta Depardieu-t.
 • Megemlékeztek a Szent Korona hazatérésének 35. évfordulójáról

  A Szent Korona méltó megőrzése és visszaszolgáltatása ritkán emlegetett, de nagyon erős köteléket vont Magyarország és az Egyesült Államok közé - jelentette ki Hende Csaba magyar honvédelmi miniszter szombaton Budapesten, a korona hazatérésének 35. évfordulóján tartott ünnepségen.
 • Nem mehetett el Koszovóba Tomislav Nikolic szerb elnök

  Koszovó nem engedélyezi a beutazást Tomislav Nikolic szerb elnök számára – erősítette meg szombaton Hajredin Kuci koszovói miniszterelnök-helyettes. A szerb államfő hétfőn részt szeretett volna venni a szerb ortodox egyház koszovói karácsonyi ünnepségén.
 • Nemzeti emlékhelyet jelző oszlopot avattak Székesfehérváron

  Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke avatta fel a nemzeti emlékhelyet jelző márványoszlopot (sztélét) pénteken Székesfehérváron, miután részt vett a város Szent István-emlékéve hivatalos megnyitójának számító díszközgyűlésen.
 • Gazdag európaiai tömegei követik Depardieu példáját?

  Számos kérdést vet fel Oroszországban Vlagyimir Putyin elnök utasítása, hogy a hatóságok fogadják el Gérard Depardieu francia színész orosz állampolgárság iránti kérelmét - írja pénteki számában a Le Figaro című francia lap Moszkvából. Dmitrij Rogozin miniszterelnök-helyettes, Oroszország volt NATO-nagykövete úgy véli, hogy a Depardieu-ügy precedenst teremthet, és Oroszországba csábíthat más adómenekülteket is, akiket vonz az egykulcsos, 13 százalékos adó.
 • Alkotmányellenes a magyar választók előregisztrációja

  Alaptörvény-ellenesnek ítélte pénteken a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését, így a minden választóra kiterjedő regisztrációs kötelezettséget az magyar Alkotmánybíróság (Ab).
 • Rogán: 2014-ben nem lesz választási regisztráció

  Nem lesz választási regisztráció 2014-ben - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, miután alaptörvény-ellenesnek ítélte a választási eljárásról szóló törvény több rendelkezését az Alkotmánybíróság (Ab) Áder János köztársasági elnök indítványa nyomán. Rogán Antal azt mondta, a regisztráció esetleges alkotmányba foglalása a zűrzavar érzését kelthetné a szavazók körében.
 • Már csak a Likud erősebb a zsidó telepesek pártjánál

  Második helyre zárkózott fel a telepesek vallásos nacionalista Habájt Hajehudi (Zsidó Haza) nevű pártja a Likud-Jiszráel Béténu mögé az izraeli közszolgálati rádió megbízásából végzett, csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint.
 • Semjén: 370 ezren kértek eddig magyar állampolgárságot

  Az elmúlt két évben 370 ezren kérték a magyar állampolgárságot, az elutasítások száma kevesebb mint 1,5 százalék - nyilatkozta a nemzetpolitikáért felelős magyar miniszterelnök-helyettes szerdán az MTI-nek. Semjén Zsolt elmondta azt is, idén hangsúlyozottan fordulnak majd a nyugati magyarság felé.
 • Szőcs Géza: a műfaj paródiái apám rólam szóló jelentései

  Közleményben foglalt állást Szőcs Géza volt budapesti kulturális államtitkár azzal kapcsolatban, hogy Könczei Csilla múlt év november végén szekusblogján felfedte: a költő édesapja, Szőcs István "Rusz Péter" fedőnév alatt jelentett, többek között a saját fiáról is.
 • Vérrögöt találtak Hillary Clinton jobb füle mögött

  Hillary Clinton amerikai külügyminiszter jobb füle mögött, az agya és a koponyája között vérrögöt találtak – jelentették be a kórházban. Az orvosok szerint teljesen rendbejön és hamar hazaengedik. Most vérrögoldókat kap.
 • Hogyan köszöntötte a világ az új évet?

  Látványos tűzijátékkal, koncertekkel köszöntötték a világ nagyvárosaiban a 2013-as évet. A metropoliszokban milliók tódultak az utcára megcsodálni az ünnepi fényeket. Az amerikaiak hangulatát emelte, hogy Washingtonban a politikusoknak sikerült megállapodniuk az úgynevezett költségvetési szakadékról.
 • Áder: egymás sorsának a kovácsa is vagyunk

  Az egymásnak megadott tiszteletről, a jövőért viselt felelősségről, a közös siker öröméről, valamint a talpraállás és egymás teljesítménye megbecsülésének fontosságáról beszélt Áder János magyar köztársasági elnök újévi köszöntőjében, amelyben mindenkit arra buzdított, sohase adja föl álmait.
 • Autóútra csúszott egy orosz utasszállító repülőgép

  A személyzet négy tagja - a gép kapitánya, a másodpilóta, a fedélzeti mérnök, valamint egy utaskísérő - vesztette életét abban a szombati moszkvai repülőgép-szerencsétlenségben, amelyet feltehetően a pilóták hibája okozott.
 • Napi százezer euró asszonytartást fizet Berlusconi

  Huszonkét évi házasság után havi hárommillió - napi százezer - euró asszonytartásra kötelezte a bíróság Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt most lezárult bontóperében. Az 56 éves Veronica Lario 2009 májusában indított válópert, egy hónappal azután, hogy az akkor kormányfő Berlusconi megjelent Noemi Letizia, egy 18 éves nápolyi lány születésnapi ünnepségén.
 • A metró elé löktek egy férfit New Yorkban

  Egy maga elé motyogó nő belökött egy férfit a New York-i metró alá helyi idő szerint csütörtök este – írja az ABC News.