Külföld

 • Nukleáris ambícióinak feladására szólította fel Washington Phenjant

  Az Egyesült Államok kedden ismételten felszólította Észak-Koreát, hogy hagyjon fel nukleáris ambícióival, és "rendkívül riasztónak" minősítette, hogy Phenjan újra akarja indítani plutóniumot előállító reaktorát.
 • F-22-eseket küldött az Egyesült Államok Dél-Koreába

  A Koreai-félszigeten kialakult rendkívül feszült helyzet közepette az Egyesült Államok vadászgépeket küldött Dél-Koreába. Mindezt az amerikai hadsereg egy magas rangú tisztségviselője jelentette be helyi idő szerint vasárnap este Washingtonban.
 • Urbi et Orbi: a béke megteremtésére szólított fel a pápa

  Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilika központi erkélyéről elmondott első húsvéti üzenetében a béke megteremtésére szólított fel. A sajtó meglepetésére az új pápa elődeivel ellentétben nem köszöntötte a világ népeit idegen nyelveken.
 • Visszaállította a Munka hőse kitüntetést Putyin

  Vlagyimir Putyin államfő pénteken írta alá a Munka Hőse kitüntetésről szóló rendelkezést Oroszországban – írja az MTI. 
 • Fiatalkorú bűnözők lábát mosta meg Ferenc pápa

  Tizenkét, különböző nemzetiségű és vallású fiatalkorú bűnöző lábát mosta meg Ferenc pápa a római Casal del Marmo fiatalkorúak börtönében, ahol 59 elítélt előtt mutatta be az utolsó vacsorát idéző misét.
 • Egy angol bíró 83 évet "osztott ki" tíz román bűnözőnek

  Nyolcvankét évet és tíz hónapra ítélte el Timothy Pontius angol bíró azt a tíz román bűnözőt, akik összesen egymillió fontnyi aranyat rabolt fél év alatt.
 • The Sun: TBC-s román bevándorlók miatt halnak ki a britek

  Szörnyű vég vár Nagy-Britanniára a The Sun szerint. A bulvár lap csütörtöki számában „tényfeltáró riportot” közöl a romániai bevándorlók által terjesztett gyilkos bacilusról, amely 2014-től fokozatosan kiirtja a szigetország lakosságát.
 • Tíz év alatt 260 ezerrel csökkent Magyarország lakossága

  Magyarország lakosságának létszáma 9 millió 937 ezer 628 volt a 2011. október 1-jei népszámláláskor, ez 260 687-tel kevesebb, mint amennyi 2001. február 1-jén, az előző összeíráskor volt - mondta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálásért felelős elnökhelyettese csütörtökön az összeírás végleges adatairól szóló budapesti sajtótájékoztatón.
 • Mit akar a Határon Túli Magyarok Pártja? – interjú

  „Meg sem fordult a fejünkben, hogy mi kerüljünk fel az országos listára, és az önök hátán belovagoljunk a parlamentbe" – jelentette ki a maszol.ro-nak adott interjúban Egri Péter, a nemrégiben alakult Határon Túli Magyarok Pártjának elnöke. Az újdonsült politikust a HTMP hátteréről és terveiről kérdeztük.
 • Halálos fenyegetést kapott a Sarkozyt vád alá helyező bíró

  Fenyegető levelet kapott az a bordeaux-i vizsgálóbíró, aki vádat emelt Nicolas Sarkozy volt francia államfő ellen a 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos illegális finanszírozásával kapcsolatban.
 • Ferenc pápa megtartotta első általános audienciáját

  Nagy tömeg töltötte meg a Szent Péter teret szerdán,  Ferenc pápa első általános audienciáján.
 • Pozsony megtartaná a bencések oroszvári kastélyát

  Elutasította a szlovák alkotmánybíróság (AB) a napokban a Magyar Bencés Kongregációnak azt a panaszát, amellyel a rend az oroszvári kastély visszaszerzése kapcsán indított eljárásokban hozott döntések felülbírálásáért folyamodott - adta hírül az AB közlésére hivatkozva a pozsonyi Pravda szerdán.
 • A HTMP a maszol.ro-n keresztül keresné meg az RMDSZ-t

  A maszol.ro-n keresztül venné fel a kapcsolatot Szabó Ödön Bihar megyei RMDSZ-es képviselővel Egri Péter, a Határon Túli Magyarok Pártjának (HTMP) elnöke. A Magyarországon bejegyzett alakulat vezetője kedden délután e-mailben válaszolt megkeresésünkre, megelőlegezve, hogy a közeljövőben egy hosszabb lélegzetű interjúban is kész ismertetni a HTMP terveit.
 • Meglopta Ján Slota a Szlovák Nemzeti Pártot?

  Fegyelmi eljárást indít a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöksége Ján Slota, a párt szélsőséges kijelentéseiről ismert egykori elnöke ellen - közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség. Ján Slota ellen hűtlen kezelés gyanúja és úgymond a párt létének veszélyeztetése miatt indít eljárást az SNS vezetősége. Amennyiben bizonyítást nyernek a Slota elleni vádak, a párt belső szabályai szerint a fegyelmi eljárás megrovást, tisztségéből való leváltást vagy akár a pártból való kizárást jelentheti Ján Slota számára.
 • Belgrádi magyar nagykövet: nem kell nekünk Vajdaság

  Határozottan visszautasította Magyarország belgrádi nagykövete egy szerbiai lapban megjelent vádakat, amelyek szerint a magyar politika központi törekvése a területi revízió. Nikowitz Oszkár magyar nagykövet Szívesen megosztjuk Trianont című írásában válaszolt a Vecernje Novosti lapban a minap megjelent, Nagy-Magyarország, bocsánatkérés nélkül című cikkére.
 • 26 évvel fiatalabb német szeretőt tart a spanyol király?

  Kényelmetlen helyzetbe került I. János Károly spanyol király. A 75 éves uralkodó ingyen bocsátott egy német arisztokrata üzletasszony, a 49 éves Corinna Sayn-Wittgenstein rendelkezésére egy luxusvillát a madridi királyi palota közelében, és még más javakat is adott a nőnek, akivel tisztázatlan a viszonya.
 • Nikolic: Belgrád nem választhat az EU és Koszovó között

  A szerb államfő szerint Belgrád nem választhat az Európai Unió és Koszovó között, folytatnia kell az uniós integrációt, de volt tartományának sorsa körüli vitában nem léphet át egy bizonyos határt.
 • Megalakult a Határon Túli Magyarok Pártja

  Bejelentette megalakulását a Határon Túli Magyarok Pártja (HTMP). Hétfői közleményük szerint hivatalos bejegyzésük megtörtént a budapesti törvényszéken.
 • Cameron: hiba volt korlátozás nélkül beengedni a kelet-európaiakat

  Hiba volt a 2004-ben EU-taggá lett közép- és kelet-európai országok munkavállalóinak korlátozás nélküli beengedése Nagy-Britanniába - mondta hétfőn David Cameron brit miniszterelnök.