Külföld

 • Emléktáblát avattak Révkomáromban Skultéty László tiszteletére

  Emléktáblát avattak Skultéty László, a legtovább szolgált magyar huszár tiszteletére a felvidéki Révkomáromban az Egy Jobb Komáromért polgári társulás aktivistái.

 • Mindannyian prostituáltak vagyunk! - hirdetik Berlusconi hívei

  Berlusconi ártatlanságát és az őt elítélő bíróság túlkapását hangoztatták a jobbközép Szabadság Népe (PdL) hívei a kedden Rómában rendezett tüntetésen.

 • ET: „szoros figyelemmel követik” Magyarország helyzetét

  Olyan kompromisszumos módosító javaslatot szavazott meg kedden Strasbourgban az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése Magyarországgal kapcsolatban, amely a megfigyelési (monitoring) eljárás hivatalos megindítása helyett csupán azt mondja ki, hogy "szoros figyelemmel kísérik" a helyzet alakulását.

 • Megvan az új cseh kormányfő

  Jirí Rusnok közgazdászt és politikust nevezte ki új cseh kormányfővé Milos Zeman köztársasági elnök, írja az index.

 • Edward Snowden a moszkvai reptér tranzitzónájában dekkol

  Edward Snowden nem lépte át az orosz határt - közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden. A moszkvai Seremetyevó repülőtér közlése szerint Snowden továbbra is a reptér tranzitzónájában tartózkodik.

   

 • Orbán Viktor is részt vesz elődje, Horn Gyula temetésen

  Orbán Viktor magyar miniszterelnök is részt vesz Horn Gyula néhai kormányfő temetésén - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden az MTI-vel. Horn Gyula temetése július 8-án, romániai idő szerint 11 órakor lesz a Fiumei úti temető 15-ös számú parcellájában.

 • Engedményeket tenne a palesztinoknak Netanjahu

  Az izraeli kormány John Kerry amerikai külügyminiszter e heti izraeli látogatására készülve engedményeket tenne a palesztinoknak a béketárgyalások újrakezdése érdekében - írták kedden az izraeli lapok.

 • Átfogó reformigéretekkel csillapítja a tüntetőket a brazil elnök

  Átfogó politikai reformot kezdeményezett hétfőn Dilma Rousseff államfő Brazíliában, miután találkozott az országban két hete folyó, példátlanul tömeges tüntetések szervezőivel. Rousseff bejelentette, hogy népszavazást javasol egy alkotmányozó gyűlés felállításának elhatározására. Utóbbi fórum feladata pedig az lenne, hogy "végrehajtsa azokat a politikai reformokat, amelyekre az országnak oly nagy szüksége van" – fogalmazott Rousseff.

 • Hét évre ítélte a bíróság Berlusconit a Ruby-perben

  Hét évre ítélte a milánói elsőfokú bíróság hétfőn Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt az úgynevezett Ruby-perben, egyúttal örökre eltiltotta közhivatal viselésétől kiskorú prostitúcióra való kényszerítése és hivatali hatalommal való visszaélés miatt.

 • Olaszország felfüggesztette az F-35 vadászgépek beszerzését

  Azt hangoztatva, hogy a gazdasági válságban másra kell költeni az állami forrásokat, az olasz parlamenti pártok többsége nemet mondott arra, hogy a védelmi tárca F-35 Lightning II típusú vadászrepülőket vásároljon.

 • Szörnyű buszbaleset Montenegróban: 18 romániai halott

  Eddig tizennyolc romániai halálos áldozata van annak a buszbalesetnek, amely vasárnap délután történt Montenegróban. A sebesültek száma huszonkilenc, nyolcnak az állapota súlyos – közölték a hírtelevíziók. A zömében nyugdíjas turistákat szállító autóbusz egy közel negyven méteres szakadékba zuhant Podgoricától harminc kilométerre.

 • ET-vizsgálatot kér Magyarország ellen az AI és a Human Rights Watch

  Közös levélben kéri az Amnesty International (AI) és a Human Rights Watch (HRW) az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének tagjait, hogy a keddi vitában támogassák a monitoring bizottság ajánlását, és indítsák meg a Magyarországgal szembeni vizsgálatot - tájékoztatta közleményében az AI Magyarország hétfőn az MTI-t.

 • Augusztus 1-től regisztrálhat 440 ezer külhoni a magyar választásokra

  Várhatóan három hét múlva kezdi el postázni a budapesti Nemzeti Választási Iroda (NVI) a határon túli, kettős állampolgárságú magyarok regisztrációs nyomtatványait a 2014 tavaszi országgyűlési választásra. A külhoni magyarok regisztrációja augusztus 1-jével indul, ezért küldi ki a választási iroda legalább két héttel korábban a megkereső leveleket és a nyilatkozatokat, amelyeken az érintettek visszajelezhetnek, ha regisztrálni akarják magukat a választásra.

 • Jobboldali magyar civilek Viviane Reding fejét követelik

  A Szellemi Honvédelem Mozgalom (SZHM) szerint Viviane Reding uniós biztosnak le kell mondania valamennyi az EU-ban betöltött tisztségéről, amennyiben valóban a jövő évi magyarországi választások legitimitásának gyengítésére törekszik - jelentette ki a mozgalom létrehozását kezdeményező Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke hétfőn, budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Snowden egy repülőnyi újságírót küldött el szivarért Havannába

  Orosz sajtóértesülések szerint Edward Snowden volt amerikai titkosszolgálati alkalmazott nincs az Aeroflot légitársaság hétfőn Havannába elindult járatának fedélzetén, amelyre a helyfoglalása szólt. A Seremetyevóról felszállt repülőgép zsúfolásig megtelt a Snowden-sztori után nyomozó orosz és külföldi riporterekkel.

 • 90 km/h-val hajtott a szakadékba a balesetet szenvedett román busz

  Egy túlélő szerint gyorshajtás okozhatta a román turistabusz montenegrói tragédiáját. A baleset halálos áldozatainak a száma hétfő délelőtt 19-re emelkedett. A tragikus baleset egyik túlélője a ProTv-nek elmondta, a román turistabusz egy gépkocsit próbált megelőzni a viaduktra vezető útszakaszon, és a megengedettnél lényegesen gyorsabban, mintegy 90 kilométeres óránkénti sebességgel haladt

 • Washington segítséget kért Snowden egérútjainak lezárásához

  Az Egyesült Államok bevonta Edward Snowden útlevelét, még mielőtt elhagyta volna Hongkongot - jelentette vasárnap az amerikai média hivatalos forrásokra hivatkozva. Washington ugyanakkor arra kérte a nyugati félteke azon államait, amelyeken Edward Snowden átutazhat, vagy amelyekben menedéket kérhet, hogy a körözött kiszivárogtatót csak hazatérni engedjék.

   

 • Élet-halál között van Nelson Mandela volt dél-afrikai elnök

  Rosszabbodott és válságosra fordult vasárnap Nelson Mandela volt dél-afrikai elnök állapota - jelentette be késő este közleményben az ország kormányzata.

 • Washington a nyugati félteke államainak: csak hazatérni engedjék Snowdent

  Az Egyesült Államok vasárnap arra hívta fel a nyugati félteke azon államait, amelyeken Edward Snowden átutazhat, vagy amelyekben menedéket kérhet, hogy a körözött kiszivárogtatót csak hazatérni engedjék.