Külföld

 • Kórházba szállították Fülöp herceget

  Vesefertőzése miatt nyolc hónapon belül harmadszor is kórházi kezelésre szorul Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő 91 éves férje, írja a Daily Mail. Az edinburgh-i herceget szerdán szállították az aberdeeni királyi kórházba a királyi család balmorali nyaralójából.
 • Több mint egymillió menekült Szíriában

  A szíriai humanitárius és emberi jogi helyzet drasztikus romlásáról és több mint egymillió menekültről írt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár az ENSZ Biztonsági Tanács elnökének kedden küldött levelében, arra kérve a nemzetközi közösséget és a régió országait, hogy tegyenek meg mindent a szíriai erőszak megfékezése érdekében.
 • Iráni földrengés: kétszáz halott és ezernél több sebesült

  Legalább 220 ember halt meg, és több mint 1500 megsérült az Irán északnyugati részén szombaton bekövetkezett két földrengésben. Sok sérültnek válságos az állapota, illetve sokan vannak még a romok alatt.
 • Kétnyelvű útjelző táblákat helyeztek ki Burgenlandban

  Kétnyelvű közúti útjelző táblákat helyeztek ki a burgenlandi magyar, illetve horvát népcsoport lakta kétnyelvű településeken a módosított kisebbségi törvény alapján - jelentette hétfőn az osztrák közszolgálati rádió (ORF) a honlapján.
 • Paul Ryan lett Romnay választottja

  Paul Ryant, az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága elnökét választotta alelnökjelöltjéül Mitt Romney, aki a Republikánus Párt nevében a Fehér Ház jelenlegi lakójának hivatalos kihívója lesz.
 • Nincs alternatíva: a cigányoknak repülni kell Franciaországból

  Több száz romániai cigányt kényszerítettek illegális táboraik elhagyására csütörtökön az észak-franciaországi Lille városában. Ezzel egy időben Lyon városából 240 roma repült vissza Romániába. Az ígéretek ellenére nem biztosítottak más alternatívát számukra.
 • Újabb szlovák merénylet a kettős állampolgárság ellen

  Pénteki hatállyal érvénytelennek minősítették a szlovák hatóságok egy magyar állampolgárságát nyíltan felvállaló felvidéki férfi személyi okmányait.
 • Vádat emeltek Adrian Severin osztrák cinkostársa ellen

  Vádat emelt az osztrák ügyészség Ernst Strasser volt európai parlamenti képviselő ellen megvesztegethetőség gyanújával. Az osztrák politikust Adrian Severinnel együtt másfél évvel ezelőtt buktatták le a The Sunday Times magukat lobbistának kiadó riporterei.
 • Kárpátalján hivatalos státust kapott a magyar nyelv

  Miután Viktor Janukovics ukrán elnök mégis aláírta szerdán a nyelvtörvényt, annak értelmében az ukrán marad az ország hivatalos nyelve, de a kisebbségek hivatalosan is használhatják anyanyelvüket, ha arányuk eléri a 10 százalékot egy közigazgatási egységen belül, mint Kárpátalján a magyaroké.
 • Román rendőrök Hajdúszoboszlón, magyarok a Pádison

  Augusztus 30-ig ismét közösen járőröznek Hajdószoboszlón a nyári turistaszezon legforgalmasabb időszakában a magyar és a román rendőrök. Ugyanebben az időszakban magyar rendőrök jenenek majd meg a Pádis-fennsíkon.
 • Reding együtt aggódik a Velencei Bizottsággal

  Együtt aggódik a Velencei Bizottsággal Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa a bukaresti alkotmánybíróságot ért politikai nyomás miatt.
 • Megint aggódik a Velencei Bizottság

  Aggodalmát fejezte ki kedden Gianni Buquicchio, a Velencei Bizottság elnöke amiatt, hogy politikai nyomást gyakorolnak a román alkotmánybíróságra.
 • 400 millió dollárt kérnek a magyar áldozat rokonai

  Súlyos gondatlanság címén 400 millió dolláros kártérítési keresetet nyújtott be Fehér Sándor családja nevében a Ronai & Ronai LLP ügyvédi iroda a Costa Concordia tulajdonosai és üzemeltetői ellen hétfőn New Yorkban; a hegedűművész az óceánjáró balesete következtében vesztette életét.
 • Kína fokozza az „elszigetelt” feszültségeket ?

  A kínai külügyminiszter-helyettes a hét végén hivatalában személyesen is kifejezte országa „határozott tiltakozását" az Egyesült Államok pekingi missziója helyettes vezetőjének, amiért Washington bírálta Kínát a dél-kínai-tengeri katonai helyőrség létrehozása miatt.
 • A Batman-gyilkost közveszélyesnek tartotta pszichiátere

  Aggasztotta páciensének viselkedése azt a pszichiátert, aki James Holmest kezelte - közölte jól értesül forrásokra hivatkozva a CNN. Holmest azzal vádolják, hogy a Colorado állambeli Aurorában egy mozielőadáson agyonlőtt 12 embert, további 58-at pedig megsebesített.
 • Magyarország segíti a szír gyerekeket

  A Szíriában kialakult súlyos helyzet megoldása iránti humanitárius elkötelezettség jegyében Magyarország 25 ezer euróval támogatja az UNICEF sérült gyermekek számára biztosított mentális egészségügyi és rehabilitációs programját.
 • Ötnapos hőségriadó lépett életbe Magyarországon

  Akár 39 Celsius-fokot is elérheti a hőmérséklet Magyarországon a következő öt nap alatt, amely időszakra hőségriasztás léptetett életbe a tiszti főorvos. A hőség várhatóan jövő hétfőn tetőzik. Az UV-B sugárzás maximuma pénteken is elérheti a nagyon erős szintet, ami azt jelenti, hogy már 15-20 perc alatt is le lehet égni.
 • Az EB kivár és nyugalomra int

  Változatlan az Európai Bizottság álláspontja a romániai helyzettel kapcsolatban: Brüsszel az alkotmánybíróság döntésének halasztástól függetlenül megvárja a taláros testület ítéletét, mielőtt bármit is lépne.