Külföld

 • Felfüggesztett halálbüntetést kapott a gyilkos politikusfeleség

  Felfüggesztett halálbüntetésre ítélte a kelet-kínai Hofej város bírósága Po Ku Kaj-lajt, Po Hszi-Laj volt csungkingi párttitkár feleségét, akit bűnösnek találtak Neil Heywood brit üzletember meggyilkolásában – erősítette meg hétfőn közleményében a bíróság.
 • Hillary Clinton üdvözli a magyarokat

  Sajtónyilatkozatban üdvözölte Magyarországot augusztus 20. alkalmából Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere.
 • Augusztus 20-i rendezvények Budapesten

  A Kossuth Lajos téri zászlófelvonással és a tisztavatással kezdődnek a központi rendezvények hétfőn Budapesten, az augusztus 20-i ünnepen. A nap folyamán kitüntetéseket adnak át a Parlamentben, este hét órától pedig a Puskás Ferenc Stadionban tartják Magyarország londoni olimpikonjainak hivatalos állami köszöntését. Az ünnepi szentmise romániai idő szerint délután hat órakor kezdődik a Szent István-bazilika előtt, a szertartás pedig a Szent Jobb-körmenettel zárul.
 • Nem ítélhetik el, amíg szakállat visel

  Nidal Malik Hasan katonaorvos, pszichiáter 2009. november 5-én a Fort Hood-i katonai támaszponton 12 katonát és egy civilt ölt meg, további 29 embert pedig megsebesített. Ha bűnösnek találják, kivégzik. Erre számít maga a muszlim hitű vádlott is, aki szakállt növesztett a halálra készülve. Csakhogy a bűnössége kimondását éppen a szakálla akadályozza meg. Az amerikai hadsereg szabályzata ugyanis tiltja a nyíratlan arcszőrzet viselését.
 • Bűnösnek találták a Pussy Riot tagjait

  Garázdaság vétkében bűnösnek találta pénteken a moszkvai bíróság a Pussy Riot orosz punkegyüttes mindhárom tagját.
 • Berényi nem hiszi el Bugárnak, hogy 2021-től jobb lesz

  Bugár Béla, a Most-Híd szlovák-magyar párt elnöke szerint 2021-től Szlovákiában 183-mal bővülhet azoknak a településeknek a száma, ahol a nyelvhasználati törvény tavalyi módosításának következtében lehetővé válhat az ott élő kisebbségek nyelvének hivatali használata. Berényi Józsek MKP-elnök szerint Bugár csak a sikertelenségét leplezi „kommunikációs játékával".
 • Breivik miatt lemondott a norvég rendőrfőkapitány

  Lemondott csütörtökön Oeystein Maeland norvég rendőrfőkapitány, aminek előzménye, hogy egy független bizottság megállapította: a rendőrség részben vagy teljesen megakadályozhatta volna Anders Behring Breivik tavaly nyári ámokfutását.
 • Cáfolják Corlăţeant a magyarországi románok

  A Magyarországon élő románok nincs semmi okuk panaszra – jelentette Kreszta Traján az Erdélyi Televízió Híradójának. A magyarországi Országos Román Önkormányzat elnöke Titus Corlăţean külügyminiszter kijelentésére reagált. Korodi Attila a maszol.ro-nak azt mondta: Corlăţeanból "a politikus is beszélt".
 • Kórházba szállították Fülöp herceget

  Vesefertőzése miatt nyolc hónapon belül harmadszor is kórházi kezelésre szorul Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő 91 éves férje, írja a Daily Mail. Az edinburgh-i herceget szerdán szállították az aberdeeni királyi kórházba a királyi család balmorali nyaralójából.
 • Több mint egymillió menekült Szíriában

  A szíriai humanitárius és emberi jogi helyzet drasztikus romlásáról és több mint egymillió menekültről írt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár az ENSZ Biztonsági Tanács elnökének kedden küldött levelében, arra kérve a nemzetközi közösséget és a régió országait, hogy tegyenek meg mindent a szíriai erőszak megfékezése érdekében.
 • Iráni földrengés: kétszáz halott és ezernél több sebesült

  Legalább 220 ember halt meg, és több mint 1500 megsérült az Irán északnyugati részén szombaton bekövetkezett két földrengésben. Sok sérültnek válságos az állapota, illetve sokan vannak még a romok alatt.
 • Kétnyelvű útjelző táblákat helyeztek ki Burgenlandban

  Kétnyelvű közúti útjelző táblákat helyeztek ki a burgenlandi magyar, illetve horvát népcsoport lakta kétnyelvű településeken a módosított kisebbségi törvény alapján - jelentette hétfőn az osztrák közszolgálati rádió (ORF) a honlapján.
 • Paul Ryan lett Romnay választottja

  Paul Ryant, az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága elnökét választotta alelnökjelöltjéül Mitt Romney, aki a Republikánus Párt nevében a Fehér Ház jelenlegi lakójának hivatalos kihívója lesz.
 • Nincs alternatíva: a cigányoknak repülni kell Franciaországból

  Több száz romániai cigányt kényszerítettek illegális táboraik elhagyására csütörtökön az észak-franciaországi Lille városában. Ezzel egy időben Lyon városából 240 roma repült vissza Romániába. Az ígéretek ellenére nem biztosítottak más alternatívát számukra.
 • Újabb szlovák merénylet a kettős állampolgárság ellen

  Pénteki hatállyal érvénytelennek minősítették a szlovák hatóságok egy magyar állampolgárságát nyíltan felvállaló felvidéki férfi személyi okmányait.
 • Vádat emeltek Adrian Severin osztrák cinkostársa ellen

  Vádat emelt az osztrák ügyészség Ernst Strasser volt európai parlamenti képviselő ellen megvesztegethetőség gyanújával. Az osztrák politikust Adrian Severinnel együtt másfél évvel ezelőtt buktatták le a The Sunday Times magukat lobbistának kiadó riporterei.