Merénylettől tartanak Párizsban

Továbbra sincs semmi nyoma annak a magányos lövöldözőnek, aki hétfő délelőtt lövéseket adott le Párizsban a Libération című napilap székházában, majd elmenekült a helyszínről. A francia rendőrség az éjszaka folyamán is nagy erőkkel folytatta a kutatást, de kedd reggelig minden eredmény nélkül. A hatóságok attól tartanak, hogy a feltételezések szerint 35 és 45 év közötti férfi újabb merényleteket hajthat végre.

A puskával felfegyverkezett férfi hétfőn kora délelőtt hatolt be a Libérationnak a francia főváros központjában található székházába. Az előcsarnokban két lövést adott le, majd gyalog távozott a helyszínről és elvegyült az utcai forgalomban. Egy 27 éves fotós súlyosan megsérült a mellkasán, életveszélyes állapotban kórházba szállították.

Két órával később feltehetően ugyanez a személy adott le lövéseket a Société Générale nevű bank székházánál is, de ott senkinek nem esett bántódása.

A baloldali napilap székházának környékét teljesen lezárta a rendőrség, és elővigyázatosságból a többi párizsi médiacég székházait is rendőrök vették körül. A Le Parisien, a Le Monde, a Les Échos és a Le Figaro napilapok, továbbá az Europe1 kereskedelmi rádió megerősítette, hogy a rendőrség jelentős erőkkel védi a székhelyüket.

Francois Hollande államfő utasította a belügyminisztériumot, hogy minden eszközt vessen be a lövöldöző letartóztatására.

Kimaradt?