Videó a Boeing-tragédiáról: függőlegesen zuhant le a repülőgép

Előkerült egy videofelvétel a vasárnapi orosz légi balesetről, ami ötven ember halálát okozta. A Tatarstan légitársaság Boeing 737-es gépe rossz időjárási körülmények miatt többször próbált meg landolni Kazanyban, de végül lezuhant, és felrobbant. A videón látszik, milyen nagy sebességgel csapódik a földhöz a gép, és mekkorát robban, az utasoknak esélyük sem volt a túlélésre.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2DMiPd6CzFQ

Az Index által hétfőn idézett Lenta.ru orosz hírportál viszont nem zárta ki, hogy a pilóták hibája vezetett a szerencsétlenséghez. Az áldozatok között volt Irek Minnihanov, a Tatár Köztársaság elnökének 25 éves fia és Alekszandr Antonov, a köztársaság Biztonsági Szolgálatának vezetője is. Az elnök fiának halálát Jurij Kalmatinov, tatárföldi miniszterelnök-helyettes is megerősítette.

A gép egy Boeing 737-500-as volt. Ez a típus nagyon népszerű rövid és közepesen hosszú utakhoz, eredetileg a 200-as széria leváltására tervezték. A Classic néven ismert két hajtóműves változatot 1987-ben mutatták be. 108-132 utast szállíthat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?