Lezuhant és felrobbant egy Boeing Oroszországban

Leszállás közben lezuhant egy személyszállító repülőgép Kazanyban, Moszkvától 820 kilométerre keletre. A Boeing 737-es típusú gép fedélzeten tartózkodó 44 utas és a 6 fős személyzet tagjai közül senki nem élte túl a balesetet - közölte a rendkívüli helyzetek minisztériuma vasárnap.A Moszkvából érkező belföldi járatot közép-európai idő szerint vasárnap 17 óra 30 perckor érte baleset. Miután lezuhant a gép, robbanás is történt.

A gép egy Boeing 737-500-as volt. Ez a típus nagyon népszerű rövid és közepesen hosszú utakhoz, eredetileg a 200-as széria leváltására tervezték. A Classic néven ismert két hajtóműves változatot 1987-ben mutatták be. 108-132 utast szállíthat.

Kazany a Tatár Köztársaság fővárosa. A több mint 1,1 millió lakost számláló Kazany Oroszország hetedik legnépesebb városa, az ország egyik legrégibb települése.

Oroszország utolsó repülőgép-balesete januárban volt, amikor a Red Wings légitársaság Tupolev letért a kifutópályáról a moszkvai Vnukovói nemzetközi repülőtéren: a havas úton lecsúszott, majd a közeli autópályába csapódott, darabokra tört és kigyulladt. Akkor öten haltak meg. A vizsgálatok szerint egy berendezés meghibásodása okozta a balesetet.

Cikkünk frissül

Kimaradt?