Silvio Berlusconi új politikai tavaszt hirdetett meg

Új politikai tavaszt hirdetett meg Silvio Berlusconi szombaton pártja országos tanácsa előtt tartott beszédében, bejelentve a Szabadság Pártja (PdL) végét és a Forza Italia (Hajrá Olaszország, FI) újjászületését. A párt országos tanácsa egyhangúan megszavazta a FI újjászületését a római kongresszusi központban tartott tanácskozáson.

Másfél órán át tartó felszólalása alatt a többször könnyeivel és múló rosszulléttel is küzdő Silvio Berlusconi bejelentette, hogy a Forza Italia ellenzékbe vonul, miközben az Angelino Alfano vezette szakadár csoport továbbra is a kormányt támogatja. Hangoztatta: a pártszakadáshoz nem politikai, hanem személyes ellentétek vezettek. Berlusconi teljesen üres színpadon beszélt, egyetlen pártlogót és zászlót sem lehetett látni. Azt sem árulta el, kik lesznek az újjászületett párt vezetőségében.

Alfano, a Szabadság Népe (PdL) jobboldali olasz párt főtitkára, belügyminiszter péntek este bejelentette, nem csatlakozik a Silvio Berlusconi által újraindított Forza Italia (FI) mozgalomhoz, és követőivel új parlamenti frakciót alkot, amelynek a neve Nuovo Centrodestra (Új Jobbközép) lesz.

A PdL-nek vége, újjászületett a Forza Italia, a párt és mi is ugyanazok vagyunk mint az 1994-es politikai színrelépésünkkor - hangoztatta Silvio Berslusconi, és közölte: a Forza Italia a húsz évvel ezelőtti stratégiáját követve újraindítja a szavazók területi toborozását. A tanácskozáson a 800 fős országos tanács 613 tagja volt jelen: egyhangúan megszavazták a FI újjászületését egyetlen nem-szavazat és tartózkodás nélkül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?