Papok és rendőrök is érintettek a gyermekpornó-botrányban

Minden eddiginél nagyobb nemzetközi gyermekpornó-hálózatot számoltak fel. Az akció Kanadából indult és a világ több mint 50 országában 350 embert vettek őrizetbe, köztük tanárokat, színészeket, papokat és rendőröket. Az 5-12 év közötti, meztelen kelet-európai fiúkról készített képeket egy legális webáruházból lehetett letölteni.

A nyomozás már 3 éve tart. A történet a 2005 óta működött Azov Films nevű cég működésével függött össze. Ez az oldal legálisan kínált letölthető fényképeket és DVD-ken mozgóképeket, amelyeken 5 és 12 év közötti, zömmel kelet-európai fiúk voltak láthatók – ruha nélkül. A pornográf videókat az Azov Films rendelte meg a világ különböző pontjairól és terjesztette a felvételeket.

Ennek nyomán mintegy 350 embert tartóztattak le, köztük bankárokat, tanárokat, orvosokat és papokat is. A legtöbbet Kanadában és az Egyesült Államokban. Az akció nyomán 386 kiskorút mentettek meg. A szerencsétlen gyerekekről lakásokban, lepukkant szaunákban, hátsó kertekben és mocskosabbnál mocskosabb helyeken készítettek felvételeket – mondja a nyomozás egyik torontói irányítója.

Kimaradt?