Külföld

 • Izraeli zászlót égetett egy volt jobbikos képviselő

  A rendőrség garázdaság miatt előállította Lenhardt Balázs független országgyűlési képviselőt. A Jobbikból novemberben kizárt parlamenti képviselő péntek este egy budapesti cionizmusellenes rendezvényen meggyújtott egy izraeli zászlót, ezért vitték el a rendőrök.
 • Băsescu titokzatos iratot nyújtott át Schulznak

  Titokzatos dokumentumot adott át pénteken, az Európai Unió állam- és kormányfőinek csúcsértekezletét záró hagyományos „családi fotózáson” Martin Schulznak, az Európai Parlament szocialista elnökének Traian Băsescu.
 • A német neonáci NPD betiltását kezdeményezi a Bundesrat

  A neonáci Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) betiltását célzó alkotmánybírósági eljárás megindításáról döntött pénteken a Bundesrat, a német törvényhozás felsőháza.
 • Pécsen díszdoktorrá avatták Ungureanu volt kormányfőt

  Díszdoktorává avatta Mihai Răzvan Ungureanu volt román kormányfőt és Jari Vilén korábbi finn nagykövetet a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtöki ünnepi szenátusi ülésén.
 • Fellázadt a tandíj ellen a magyar diákság

  Magyarország több városában tiltakoztak a hallgatók a kormány felsőoktatási átalakítási tervei ellen szerdán. Budapesten több ezren vonultak végig a belvároson, és a Kossuth tér lezárt részét is elözönlötték.
 • Monti kitért Berlusconi politikai csapdája elől

  Lehetetlennek nevezte Mario Monti olasz kormányfő Silvio Berlusconi azon kijelentését, amely szerint kész visszalépni a választásokon való indulástól, ha Monti vállalja a jobbközép jelöltségét. Berlusconi felkérését a csütörtöki olasz sajtó politikai csapdaként értékelte.
 • Kijevben összeült az új összetételű parlament

  A képviselők eskütételével kezdte meg első ülését szerdán az októberi választások nyomán létrejött új összetételű ukrán parlament. A parlamentben magyar nemzetiségű képviselő is helyet foglal, Gajdos István, aki a Mikola Azarov kormányfő vezette Régiók Pártjának listáján került be a törvényhozásba. Az alakuló ülést több színjáték zavarta meg.
 • Az MSZP gratulált az USL győzelméhez és az RMDSZ bejutásához

  Az MSZP gratulált Victor Ponta román miniszterelnöknek és az általa vezetett választási koalíciónak a győzelemhez, a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) pedig a sikeres választási szerepléshez.
 • Párizs nem fizet többé az önként hazatelepülő romáknak

  Megszűnik a  Franciaországból önkéntes alapon hazatérő kelet-európai romáknak eddig járó segély "a következő napokban, még az év vége előtt" - jelentette be vasárnap Manuel Valls francia belügyminiszter.
 • Új-Zélandon indult, Kaliforniában zárul a román voksolás

  Romániai idő szerint már szombaton este 20 órakor megnyílt az új-zélandi Auklandban felállított 170-es számú szavazókörzet – tájékoztatott a külügyminisztérium.  A december 9-i romániai parlamenti választások alkalmával 95 országban 306 szavazókörzetet nyitottak meg.