Tizenkét „magyar légió” is csatlakozik a menetelő székelyekhez

A székelyek vasárnapra meghirdetett nagy meneteléséhez - Budafok-Tétény Önkormányzat kezdeményezésére - további 11 magyarországi önkormányzat csatlakozott - tájékoztatta közleményében a XXII. kerületi polgármesteri kabinet sajtófőnöke péntek délután az MTI-t. Budapestet Csomós Miklós főpolgármester-helyettes képviseli.

A Brassót Bákóval összekötő 11-es országút székelyföldi szakaszán 15 pontból indulnak el székely zászlós menetoszlopok a szomszédos települések felé, amelyek - egymással találkozva - több mint ötven kilométeres összefüggő oszlopot alakítanak ki - írták.

Budafok-Tétény önkormányzata Maksa településen kapcsolódik az ott négy kilométernyi hosszúságúra tervezett élőlánchoz együtt Siófok, Mány, Alcsútdoboz, Halásztelek, Rozsály, Cégénydányád, Fehérgyarmat, Szamoskér, Csepel, Pápa és a főváros önkormányzati vezetőivel. Budapest képviseletében Csomós Miklós kultúráért felelős főpolgármester-helyettes vesz részt a menetelésen.

A közlemény szerint Szabolcs Attila (Fidesz-KDNP) Budafok-Tétény polgármestere elmondta, szolidaritásuk és összetartozásuk jeléül szervezték a "Magyarországi Önkormányzatok Szolidaritási Menete a Székely Autonómiáért" című eseményt.

Szabolcs Attila október első felében csaknem száz magyarországi település, illetve fővárosi kerület polgármesterének írt levelet, kérve, hogy csatlakozzanak a székelyek október végi menetéhez.

A polgármester korábban az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett rá, hogy februárban szolidaritásuk és összetartozásuk jeléül elsőként tűzték ki a székely zászlót a kerületi önkormányzat homlokzatára.

Kimaradt?