A Fidesz és a Jobbik is támogatja a székelyek menetelését

A Fidesz is támogatja a Székelyek nagy menetelése elnevezésű demonstrációt, ezért minden tagjukat és támogatójukat arra kérik, hogy vegyenek részt vasárnap a Székelyföld területi autonómiája melletti, budapesti szimpátiatüntetésen - jelentette be Hidvéghi Balázs országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus arra kérte a Fidesz szimpatizánsait, hogy a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Székelyföldért Társaság (SZT) által szervezett, a Hősök terétől induló és a budapesti román nagykövetség előtt véget érő rendezvényre mindenki csak magyar és székely zászlókat hozzon, pártjelvényeket ne.

Hidvéghi Balázs az MTI kérdésére elmondta: a Fidesz külön delegációt nem küld a Székelyek nagy menetelésére. "A székely autonómiát Romániában kell kivívni, így az erdélyi megmozdulást az ottani magyar szervezetek alakítják" - fogalmazott.

Mint korábban írtuk, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója is teljes szolidaritásáról és támogatásáról biztosította a romániai magyar nemzeti közösséget, illetve annak az autonómia-törekvéseit, és egyuttal üdvözölte a Székelyek nagy menetélését és annak minden résztvevőjét.

Kimaradt?