Elkapták Freiburgban a 12 embert túszul ejtő kurd férfit

FRISSÍTÉS: Őrizetbe vett a rendőrség egy férfit pénteken Németországban, Freiburgban, ahol előzőleg egy 36 éves férfi feltételezhetően túszul ejtett 12 embert.

Helyszíni beszámolók szerint a rendőrség különleges egységének tagjai bilincsben vezettek el egy férfit a helyszínről. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy a feltételezett túszejtőt fogták el, azt közölték, hogy egyelőre tisztázzák a férfi személyazonosságát.

Kurd bevándorló tart fogva tizenkét embert egy freiburgi gyorsétkezdében. A 36 éves férfi követeléseit egyelőre nem közölte, de a feltételezések szerint gyúlékony anyag és fegyver is van nála – nyilatkozta péntekre virradó éjjel a rendőrség.

A túszejtő azzal fenyegetőzik, hogy felrobbantja az épületet. A fogva tartottak közt gyerekek is vannak, pontos számuk és életkoruk azonban nem ismert.

A rendőrség telefonon tárgyalt a férfival, aki nem ismeretlen számukra: már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal illegális fegyvertartás, illetve kábítószer-kereskedelem miatt.

A hatóságok szerint a túszok többsége a kurd férfi rokona, illetve ismerőse, akik - mint közölték - eddig eredménytelenül igyekeztek őt megadásra bírni. A férfi követelésekkel egyelőre nem állt elő, tettének indokai egyelőre nem ismertek.

A rendőrség nagy erőkkel, köztük különleges egységekkel körülzárta az épületet. A környéket is lezárták. A mentőszolgálat és a tűzoltóság a legrosszabbra felkészülve rendkívüli tábort épített fel. Hivatalos közlés szerint csaknem 10 orvos és több mint 80 ápoló áll készültségben.

A rendőrség arra számít, hogy az alkudozások a reggeli órákig elhúzódhatnak. Hivatalos közlés szerint veszélyes és agresszív tettesről van szó.

 

Kimaradt?