Paparazzo kapta lencsevégre Moszkvában Edward Snowdent

Bár senki nem erősítette meg, állítólag Edward Snowden látható azokon a képeken, amelyeket a Life News.ru orosz portál jelentetett meg.

Csupán távolról és csak szemcsésen látható az a bevásárlókocsit toló férfi, aki állítólag azonos a titkos adatgyűjtési botrányt kirobbantó egykori amerikai CIA-munkatárssal, Edward Snowdennel. A felvétel állítólag Moszkvában készült, a világbotrányt hongkongi tartózkodása alatt kirobbantó férfi ide menekült az őt felelősségre vonni akaró amerikai hatóságok elől. Azt már korábban elmondta ügyvédje, hogy Snowden személyes testőröket is kapott.

Edward Snowden június 23-án érkezett Hongkongból Moszkvába, miután kiteregette, hogy az amerikai NSA titkosszolgálati szervezet lényegében minden telekomunikációs formát lehallgatott a világon. Snowden augusztus elsején kapott ideiglenes menedékjogot Oroszországban. Az engedély évente további 12 hónapra meghosszabbítható. Az amerikai informatikust az Egyesült Államokban súlyos törvénysértéssel vádolják és felelősségre akarják vonni. Vlagyimir Putyin elnök ugyanakkor közölte, hogy nem adják ki az amerikai informatikust, bár ezt Washington többször kérte.

Ügyvédje szeptember közepén azt mondta, Snowden jön-megy Moszkvában és eddig még sehol sem ismerték fel.

Kimaradt?