A Moszad likvidálta az iráni kiberhadviselés vezetőjét?

Valószínűleg likvidálták az iráni számítógépes hadviselés vezetőjét – írták csütörtökön az izraeli lapok a The Telegraph című londoni lap szerdai cikkére hivatkozva.

Utoljára szombaton látták élve az iráni kiberháborús egység parancsnokát, Modzstaba Ahmadit otthonából munkába indulva, majd Teherántól északnyugatra, Karadzs város mellett egy erdős területen találták meg a holttestét - írta az Alborz című, az iráni Forradalmi Gárdához közeli internetes hírportál.

"Láttam a két, golyó ütötte sebet. A sebek arra utalnak, hogy közelről lőtték le pisztollyal" - állította egy szemtanú a honlapon. A helyi rendőrség parancsnoka szerint ketten vettek részt meggyilkolásában, és egy motorkerékpárról adták le a lövéseket.

A számítógépes hadviseléssel foglalkozó egység Facebook-oldalán megjelent részvétnyilvánítások alátámasztják halálának hírét, amelyet egyelőre más, független források nem erősítettek meg. Izraelben vezető hírként jelent meg a médiában az újabb iráni likvidálás a legnézettebb, kettes számú tévécsatorna éjszakai híradójában, és a kormányhoz közel álló Jiszráél Hajóm című újság is az első oldalon közölte csütörtökön.

Iránban 2007 óta öt atomkutatóval és a ballisztikusrakéta-program vezetőjével végeztek ismeretlen tettesek. A teheráni rezsim az izraeli külföldi hírszerzést, a Moszadot vádolta az akciókkal.

Kimaradt?