Hat év után szabadult Zuschlag János volt MSZP-s képviselő

Hat év után szerdán szabadult Zuschlag János, egykori MSZP-s parlamenti képviselő, aki a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Kecskeméten töltötte le büntetését. Zuschlag János öltönyben, elegánsan lépett ki reggel nyolckor a börtön kapuján.

Az újságírók kérdésére nem kívánt válaszolni, csak annyit mondott mosolyogva, hogy most hazamegy a családjához. Zuschlag János ezután beszállt egy BMW-be, amit egy férfi vezetett, majd elhajtottak.

Zushclag 1998 és 2004 között volt az MSZP parlamenti képviselője. 2011-ben azért ítélték letöltendő szabadságvesztésre, mert 2003-ban a társaival különböző fiatal baloldali szervezeteknek pályázatokon juttatott 72 millió forint közpénzt ellenőrizhetetlen módon költötték el.

Zuschlag körül akkor is nyomoztak, amikor kiderült, hogy Vas megyében fiktív adatokat tartalmazó jegyzőkönyvekkel hozott létre fiktív alapszervezeteket. A politikust hat év börtönre ítélték, de ebbe beleszámították azt az időt is, amit előzetes letartóztatásban töltött, ezért szabadulhatott most.

Kimaradt?