Elengedett egy túszt a bajorországi fegyveres

Elengedett egy embert hétfőn délután az a fegyveres férfi, aki túszul ejtett három főt a bajorországi Ingolstadt belvárosában, egy önkormányzati épületben.

A bűntény miatt a nap folyamán Angela Merkel kancellár is lemondani kényszerült a városban hétfő délután tervezett kampányprogramját.

Az elengedett túsz a város egyik alpolgármestere, akinek irodájában a fegyveres elbarikádozta magát. A 24 éves túszejtő továbbra is a hatalmában tart egy férfit és egy nőt. Mindketten az önkormányzat munkatársai. Sajtóértesülések szerint a nő az alpolgármester titkárnője, akinek úgynevezett fenyegető zaklatása (stalking) miatt a túszejtőt a közelmúltban felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A zaklató ellen távoltartási végzést is kiadtak, és kitiltották valamennyi önkormányzati épületből.

A túszejtő hétfő délelőtt hatolt be az ingolstadti belvárosban fekvő úgynevezett régi városházában működő alpolgármesteri irodába. A helyszínre több mint kétszáz rendőrt vezényeltek. A rendőrség szerint a férfinál egy éles maroklőfegyver van.

A Donaukurier.de helyi hírportál szerint a lezárt területet biztosító rendőröknek és kommandósoknak enni- és innivalót osztanak, ami arra utal, hogy a hatóságok a túszdráma elhúzódásával számolnak.

A konzervatív CDU a túszügy miatt mondta le elnöke, Angela Merkel kancellár délutánra tervezett ingolstadti kampányrendezvényét.

Kapcsolódók

Kimaradt?