Hillary Clinton üdvözli a magyarokat

Sajtónyilatkozatban üdvözölte Magyarországot augusztus 20. alkalmából Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere.135514-110630-hillary-clinton

"Obama elnök és az Egyesült Államok népe nevében örömmel küldöm legjobb kívánságaimat Magyarország népének augusztus 20., Szent István ünnepe alkalmából" - áll az amerikai külügyminisztérium honlapján közzétett sajtónyilatkozatban.

"Szent István napja Magyarország több mint ezer évvel ezelőtti megalapításának ünnepe. Létrejötte óta Magyarország az európai történelem útkereszteződéseiben áll, ma is a transzatlanti közösség megbecsült tagja és nagyra becsült NATO-partner. Az Egyesült Államok és Magyarország együtt dolgozik azért, hogy nagyobb stabilitást biztosítson Afganisztánban és máshol, és Magyarország a transzatlanti szövetség európai elmélyítésére törekvő országok élvonalában áll" - állapította meg a nyilatkozatban.

"Az Egyesült Államok a jövőben is folytatni kívánja ezt munkát magyar barátainkkal közös céljaink megvalósítása érdekében Európában és azon túl" - hangsúlyozta az amerikai külügyminiszter, jókívánságait tolmácsolva minden magyarnak az ünnep alkalmából.

Kimaradt?